Tıp Fakültesi Temel Tıp Bilimleri Bölümü Bilimsel Toplantılar IX: Doku Mühendisliğinde Biyomimetik Yaklaşımlar

Tıp Fakültesi Temel Tıp Bilimleri Bölümü’nde süregelen bilimsel çalışmaları hem Tıp Fakültesi geneline yaymak hem de üniversitemizdeki araştırma merkezleri ile paylaşmak ve disiplinlerarası bilimsel iş birliğini sağlamak amacıyla gerçekleştirilen Tıp Fakültesi Temel Tıp Bilimleri Bölümü Bilimsel Toplantıları’nın dokuzuncusu 30 Kasım tarihinde gerçekleşti.Tıp Fakültesi Temel Tıp Bilimleri Histoloji ve Embriyoloji Anabilim Dalı Dr. Öğretim Üyemiz Deniz Yücel’in konuşmacısı olduğu “Doku Mühendisliğinde Biyomimetik Yaklaşımlar” başlıklı etkinliğe 50 kişi katılım sağladı. Dr. Yücel, insan vücudundaki organların yapısını baz alarak doku mühendisliği ile organların/dokuların geliştirilmesi ile ilgili son dönem yüksek lisans ve doktora öğrencileri ile birlikte devam etmekte olan çalışmalarından örnekler verdi. Katılımcılar, konuşmacıya sunum doğrultusunda sorular sorarak bu alandaki güncel gelişmeleri tartıştı.

Haber Tarihi: 27/04/2023

Son güncelleme tarihi: 27.04.2023