Tıp Fakültesi Temel Tıp Bilimleri Bölümü Bilimsel Toplantıları-VIII gerçekleşti

Tıp Fakültesi Temel Tıp Bilimleri Bölümü’nde süregelen bilimsel çalışmaları hem Tıp Fakültesi geneline yaymak hem de üniversitemizdeki araştırma merkezleri ile paylaşmak ve disiplinlerarası bilimsel iş birliğini sağlamak amacıyla gerçekleştirilen Tıp Fakültesi Temel Tıp Bilimleri Bölümü Bilimsel Toplantıları’nın sekizincisi 27 Ekim 2022 tarihinde gerçekleşti.Tıp Fakültesi Temel Tıp Bilimleri Anatomi Anabilim Dalı Dr. Öğretim Üyemiz Elif Keskinöz’ün konuşmacısı olduğu “Prenatal Kolin, Üridin Monofosfat ve balık yağı takviyesinin Alzheimer Modeli farelerde sinaptogenez üzerine etkileri” başlıklı etkinliğe 40 kişi katıldı. Alzheimer hastalığı ile ilgili güncel çalışmalardan bahsederek yürütücüsü olduğu TÜBİTAK projesi kapsamında bu alanda devam etmekte olan çalışmasından örnekler verdi. Katılımcılar multidisipliner yaklaşımlarda bulunarak sunuma katkıda bulundu ve bu alandaki güncel gelişmeler tartışıldı.

Haber Tarihi: 14/11/2022

Son güncelleme tarihi: 23.06.2023