6. Ulusal 2. Uluslararası Temel Hemşirelik Bakımı Kongresi üniversitemiz ev sahipliğinde gerçekleşti

“Hemşireliğin Geleceğine Yolculuk” teması ile güncel bilgilerin ve geleceğe yönelik projeksiyonun paylaşılması amacıyla düzenlenen 6. Ulusal 2. Uluslararası Temel Hemşirelik Bakımı Kongresi 15-17 Eylül 2022 tarihleri arasında üniversitemiz Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü ev sahipliğinde gerçekleşti.Kongre başkanı aynı zamanda Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü Başkanımız Prof. Dr. Ükke Karabacak’ın açılış konuşması ile başlayan kongre, onursal başkan Prof. Dr. Necmiye Sabuncu’nun hemşireliğin geleceğine mesajlarını aktarması ile devam etti. Kongre kapsamında “Hemşirelik Eğitiminde Simülasyon Uygulamaları”, “Mindfulness (Bilinçli Farkındalık) ile Kendine Duyarlı Hemşire Olmak” ve “Nörolinguistik Programlama (NLP) Teknikleri” konulu üç kurs düzenlendi.Akademisyenler, hemşireler ve öğrenciler olmak üzere toplamda 300 kişinin katıldığı kongrede ulusal ve uluslararası olmak üzere alanında uzman toplam 27 konuşmacı sunumlarını gerçekleştirdi. Farklı salonlarda sunumların yapıldığı kongrede toplam 103 sözel bildiri ve 54 poster bildiri sunumu yapıldı.Kongre hakkında detaylı bilgiye ulaşmak için tıklayın.Sağlık Bilimleri Fakültesine ait diğer haberlere ulaşmak için tıklayın.

Haber Tarihi: 19/09/2022

Son güncelleme tarihi: 18.12.2023