Sosyoloji Kolokyumu Kasım ayında da gerçekleşti

İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Sosyoloji Bölümümüzün 2022-2023 akademik yılında düzenlediği ikinci kolokyum, 16 Kasım tarihinde 75 öğrencinin ve öğretim üyelerinin katılımıyla çevrim içi olarak gerçekleşti. “25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü” bağlamında düzenlenen toplantıda konuşmacı olarak yer alan Hacettepe Üniversitesi Nüfus Etütleri Enstitüsü’nden demograf Doç. Dr. İlknur Yüksel Kaptanoğlu “Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadelenin Neresindeyiz?” başlıklı konuşmasına, HÜNEE tarafından yapılmış olan Kadına Yönelik Şiddet araştırmaları ile günün anlam ve önemi hakkında bilgi vererek başladı.

Toplantının devamında kadına yönelik şiddet sorunu ve soruna ilişkin uluslararası anlaşmalardan ve şiddetle mücadele kapsamında hayata geçirilen uygulamalardan söz edildi. Toplantı, izleyenlerin soru ve katkılarının alındığı bir tartışmayla sonuçlandı.

Haber Tarihi: 27/04/2023

Son güncelleme tarihi: 21.02.2024