Üniversitemiz Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Biyomedikal Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Ata Akın öncülüğünde, 22 Aralık tarihinde düzenlenen, Siemens İnovasyon Düşünce Kuruluşu Kurucu Direktörü Prof. Sultan Haider’ın konuşmacı olduğu “Siemens Healthineers Araştırmada İnovasyon Çalıştayı ve Üniversite İş Birlikleri” isimli etkinlik, 10 kişinin katılımıyla gerçekleşti.

2005 yılında kurulan Innovation Think Tank (ITT); Siemens Healthineers, çeşitli üniversite ve hastanelerindeki toplam 89 operasyon lokasyonunda çeşitli programları ve laboratuvarları içeren küresel bir altyapıdır. ITT Sertifikasyon Programları, girişimciler için proje sergileri ve çeşitli etkinlikler üzerinde çalışmak için sürdürülebilir bir ortak geliştirme ortamı sunar. Üniversitemiz 2017 yılından itibaren bu proje ve programlara destek vererek ITT'nin ortakları arasında yer almaktadır. Türkiye'de hayata geçirilmesi planlanan çeşitli proje ve programlar kapsamında ITT'nin tanıtıldığı seminerde, bilimsel araştırma ve üniversite-sanayi iş birlikleri tartışıldı.

Haber Tarihi: 02/01/2023

Son güncelleme tarihi: 22.06.2023