University College London ve St. George University liderliğinde, üniversitemiz öğretim üyelerinin de aralarında yer aldığı uluslarası ekip tarafından yürütülecek "Exploring Narrative Storytelling as Mental Health Support for Women Experiencing Gender-based Violence in High Prevalence Settings (SHAER)” başlıklı projenin ilk toplantısı 28-30 Mayıs 2018 tarihleri arasında üniversitemizde gerçekleşti.

Acıbadem Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü ve Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yeşim Işıl Ülman’ın da aralarında bulunduğu, University College London ve St. George’s University liderliğinde uluslararası ekip tarafından yürütülecek olan "Exploring Narrative Storytelling as Mental Health Support for Women Experiencing Gender-based Violence in High Prevalence Settings" (SHAER) başlıklı proje, İngiltere Medical Research Council tarafından “MRC Reference: MR/R024286/1” koduyla kabul edilerek “Large Partnership Award” desteğini kazanmıştı.

Kadına Yönelik Şiddet temalı, çok merkezli ve multidisipliner ekiplerin uygulayacağı araştırmanın Türkiye ortaklığını, üniversitemizden Prof. Dr. Yeşim Işıl Ülman ve ekibi üstlenecek. Acıbadem Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıp Tarihi ve Etik Anabilim Dalı, hem bu niteliksel araştırmanın İstanbul'da uygulanmasını sağlayacak hem de diğer merkezlerde (ülkelerde) toplanan verilerin ve bulguların analiz edildiği atölye çalışmalarını üstlenerek destek verecek. Bu bilimsel araştırma toplumsal cinsiyet temelli kadına yönelik ayrımcılığı derinlemesine incelemeyi ve ruh sağlığı desteği vermeyi amaçlıyor. Yöntem olarak, şiddet görmüş ve sığınma evlerinde barınmakta olan kadınlar ile şiir ve edebiyat metinlerinden anlatılardan yola çıkılarak, yüz yüze görüşme tekniği ile gerçekleştirecek. İlk toplantısının gerçekleştiren ekipiki kez toplanarak planlama ve analiz çalıştayları gerçekleştirecek.

Son güncelleme tarihi: 02/04/2019