Ana içeriğe atla

“Genel Müdürlerinin Bakışıyla 10. Yılında Genel Sağlık Sigortası” başlıklı 9. Sektör Buluşmaları gerçekleşti

Acıbadem Üniversitesi Sağlık Politikaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (SPM) tarafından ulusal ve uluslararası sağlık politikalarına katkı sağlamak üzere yapılan çalışmalar kapsamında düzenlenen Sektör Buluşmaları’nın dokuzuncusu “Genel Müdürlerinin Bakışıyla 10. Yılında Genel Sağlık Sigortası” başlıklı panel 28 Aralık 2018 tarihinde gerçekleşti.

Acıbadem Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Mehmet Ali Aydınlar, Rektör Prof. Dr. Ahmet Şahin ve öğretim üyeleri ile öğrencilerin yanı sıra sağlık sektörünün önde gelen kurum ve kuruluşlarından gelen katılımcıların yer aldığı toplantıya, SPM Müdürü Doç. Dr. Haluk Özsarı’nın moderatörlüğünde, Genel Sağlık Sigortası Genel Müdürlüğü görevini farklı tarihlerde yapmış olan Op. Dr. Sami Türkoğlu (2007-2009), Uzm. Dr. Hasan Çağıl (2009-2011), Op. Dr. Tonguç Sugüneş (2013-2013) ve Uzm. Dr. Gazi Alataş (2016-2017) konuşmacı olarak katılmış ve bu süreçte yaşananları paylaşmışlardır.

Genel Sağlık Sigortası, herhangi bir sosyal güvencesi olmayan vatandaşların ve ailelerinin sağlık hizmetlerinden yararlanabilmesi için düzenlenmiş olan ve sağlık sigortası sisteminin dışında kimsenin kalmamasını sağlamaya yönelik bir sistem olarak yürürlüğe girmiştir. Sosyal Güvenlik Mevzuatı’nda köklü değişiklikler yapan ve daha önce Bağ-Kur, SSK, Emekli Sandığı gibi farklı kurumların farklı kapsamdaki sağlık hizmet farklılıklarını gidererek ve uygulama birlikteliği sağlanmasını amaçlayan “5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu” 2008 yılından başlayarak aşama aşama uygulamaya sokulmuştur.

Haber Tarihi: 29/12/2018

Son güncelleme tarihi: 18.12.2023