Sağlık Hizmetleri Yönetiminde Etkililik Eğitim Programı başladı

Acıbadem Üniversitesi Sürekli Eğitim ve Gelişim Merkezi (ASEGEM) ve Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu ile imzalanan protokol kapsamında, kamu hastaneleri yöneticilerine yönelik “Sağlık Hizmetleri Yönetiminde Etkililik Eğitim Programı” 13 Kasım 2015 Cuma günü Acıbadem Üniversitesi Kerem Aydınlar Kampüsü’nde gerçekleşen açılış töreniyle hayata geçirildi.Akademik yıl boyunca 160 saatlik eğitim verilecekAçılış töreninde konuşan ASEGEM Müdürü Doç. Dr. Haluk Özsarı, “İmzalanan eğitim protokolü kapsamında, Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu’ndan 44 yönetici bu akademik yılın sonuna kadar 4 modülden oluşan 160 saatlik eğitim görecek. İlk eğitim modülü 13 Kasım’da başlayıp 19 Kasım’da tamamlandı. Katılımcıların sağlık sektöründeki kaynakların dağılımı ve verimliliği ile sağlık politika önceliklendirmesi konularında bilgi-beceri edinmeleri amaçlandı. Kalite, Verimlilik, Sağlık Teknoloji Değerlendirmesi ve İnovasyon başlıklı modüllerin her biri University of Washington, London School of Economics, Harvard Üniversitesi, Liverpool Üniversitesi, Acıbadem Üniversitesi ve TÜBİTAK gibi konunun uzmanı uluslararası eğitim kurumları tarafından verilecektir” dedi.University of Washington Öğretim Üyesi, Yrd. Doç. Dr. Albülkadir Keskinaslan da “İnşallah yıllarca devam edecek birliktelikten öğrencilerimize daha nice programlar, masterlar, doktoralar ortaya çıkarırız” diye konuştu. Prof. Dr.Ahmet Şahin: “Hedefimiz dünyada söz sahibi olmak”Acıbadem Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Şahin, ASEGEM’in bu etkinliğinden duyduğu mutluluğu dile getirerek “Acıbadem Üniversitesi olarak vizyonumuz; sağlık alanında en iyileri yetiştirmek ve dünyada söz sahibi olmaktır” diye konuştu. Toplantıda konuşan Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Başkan Yardımcısı ve Dünya Sağlık Örgütü Yönetim Kurulu Üyesi Uzm. Dr. Bekir Keskinkılıç, sağlık politikalarında geleceği şekillendirirken hem yerel hem de uluslararası olmak üzere iki tür etkiye maruz kalındığını belirterek “Türkiye’de beklenen yaşam süresi olağanüstü bir şekilde 9 yıl birden uzadı. Bu da daha fazla hastalıkla karşı karşıya olma riskini üstlenmek demek. Bundan sonra kronik hastalıklar ve dünyada olduğu gibi bulaşıcı hastalıklarla mücadele edeceksek, özellikle performansın bir yönetim aracı olarak kullanılmasını nasıl becereceğimizi iyi çalışmamız ve özellikle geri ödeme kuruluşlarının, doğal olarak Sağlık Bakanlığı’nın da kronik hastalıklar yönetimini nasıl ücretlendireceğini, nasıl geri ödeyeceğini, hangi kriterlere bakacağını değerlendirmemiz gerektiğini ele almamız gerekiyor. Eğitim programı sağlık politikalarının şekillendirilmesinde ufuk açıcı olacaktır. Açıkçası bu vizyon Acıbadem’e yakıştı” diye konuştu.Ülkemize ciddi katkıları olacakTürkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Başkan Yardımcısı Dr. Turhan Sulhan, bu süreçte Acıbadem Üniversitesi ile birlikte yoğun bir çalışma geçirdiklerini belirterek “İmzaladığımız protokolün ülkemize sağlık hizmetleri ve yönetiminde ciddi anlamda getirileri olacağına inancımız tam” dedi. Konuşmasında ülkemizin ihtiyacına göre planlanarak gerçekleştirilen şehir hastanelerinin, sektöre gelecek dönemde yeni bakış açıları katacağını vurgulayan Dr. Turhan Sulhan “Bu tarz organizasyonlarla gelecekte bizi bekleyen süreci daha sağlıklı yürüteceğimize inanıyorum” diye konuştu. Ortak açılış töreninde konuşan Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cevdet Erdölde Türkiye’nin, özel sektörün de desteğiyle sağlık turizminde çok ciddi atılım yaptığını, kaliteli ve maliyeti düşük sağlık hizmetleri verdiğini belirtirken “Üniversite ve sanayicinin adeta tarakların dişlerini birbirine geçirir gibi birlikte hareket etmeleri gerekir. Birlikteliklerini sağlık sektöründe hayata kazandırmak adına önemli fırsatlarımız var” dedi. Dr. Cevdet Erdöl “Bundan sonra sadece ülkemiz için değil, komşu ülkeler ve komşu coğrafyalar için de bilgi kaynağı ve üretim merkezi olduğumuz gibi teknoloji üretim merkezi olmamız lazım. Bunun için elimizde gerçekten çok önemli fırsatlar var, çok önemli bilgi birikimine sahip gençlerimiz, arkadaşlarımız fersah fersah önlerindekini geçmiş durumda. Dolayısıyla önümüzdeki süreç içerisinde aşı, ilaç, tıbbi malzeme, cihaz üretiminde dünyaya örnek olmamız; çok önemli adımlar atmamız lazım. Bunu gerçekleştireceğimize inancım tam” diye konuştu.

Haber Tarihi:

Son güncelleme tarihi: 27.04.2023