Risk Altındaki Çocuklara Destek Projesi İstanbul Kapanış Toplantısı gerçekleşti

Risk Altındaki Çocuklara Destek Projesi’nin kapanış toplantısı 26 Kasım 2021 tarihinde Acıbadem Üniversitesi konferans salonunda gerçekleşti. Prof. Dr. Oğuz Polat başkanlığındaki ASUMA-Acıbadem Üniversitesi Suç ve Şiddetle Mücadele Uygulama ve Araştırma Merkezi ve İMDAT-Şiddeti Önleme ve Rehabilitasyon Derneği olarak belediye işbirliği ile risk altındaki çocuklara yönelik hazırlanan proje, 1941 yılında Eleanor Roosevelt tarafından kurulan Freedom House tarafından kabul edilerek fonlandırıldı. Risk altındaki çocuklar sorununa STK ve belediye iş birliğiyle multidisipliner boyutta çözüm önerileri getirilen bu proje, yasa koyucular ve sivil toplum kuruluşları dâhil tüm paydaşlar açısından bir model oluşturdu. 16-17 Eylül 2021 tarihlerinde Suriye Cerablus sınırındaki Gaziantep Karkamış ilçesindeki Karkamış Belediyesi çalışanlarına; istismara maruz kalan çocuk, sokak çocukları, çalıştırılan çocuk, evlendirilen kız çocukları ve mülteci çocuklar başta olmak üzere risk altındaki çocuklara yönelik iki günlük eğitim verilerek bir çalıştay düzenlendi.Çalıştay sonrasındaki kapanış toplantısında ise; proje ve projenin çıktıları ile risk altındaki çocukların sorunları uzmanlar eşliğinde tartışılarak değerlendirildi. Toplantıya ASUMA Direktörü Prof. Dr. Oğuz Polat, Acıbadem Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü Başkanı Prof. Dr. İnci User ve Proje Koordinatörü Av. Zeynep Reva’nın yanı sıra akademisyenler, hekimler, hukukçular, psikologlar, sosyal hizmet uzmanları, belediye çalışanları, sivil toplum kuruluşları ve alanda çalışan diğer tüm meslek mensupları katıldı. Panelde risk altındaki çocukların sorunu ve bu sorunlara yönelik çözümler değerlendirildi. Toplantının son oturumunda ise risk altındaki çocuklara yönelik sözlü bildiriler sunuldu.

Haber Tarihi: 28/11/2021

Son güncelleme tarihi: 19.12.2023