Ana içeriğe atla

Radyoterapi Programı’ndan Ulusal Kanser Haftası Farkındalık Projesi

Acıbadem Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu Radyoterapi Programı 1. ve 2. Sınıf öğrencileri tarafından 1-7 Nisan tarihleri arasında “Ulusal Kanser Haftası Farkındalık Yaratma Video Projesi” gerçekleştirildi.

Ulusal Kanser Haftası Farkındalık Yaratma Video Projesi ile kansere yönelik farkındalığı arttırmak ve erken teşhisin önemine dikkat çekmek amacıyla gerçekleşen etkinlikte öğrenciler, kanserle mücadelede önemli bir simge haline gelen kurdele renklerini kullanarak farkındalık oluşturmayı hedefledi. Her bir kanser türü için kabul edilen uluslararası farkındalığı vurgulayan renkler, kıyafetler ve videolarda yer aldı.

Radyoterapi Programı öğrencilerinin gerçekleştirdiği etkinlikte hazırlanan videolarla farklı kanser türleri, tedavi yöntemleri hakkında bilgi verilirken erken teşhis, bilinçli tedavi süreçlerinin önemi üzerinde de duruldu. Etkinlikte kullanılan video, Radyoterapi Programı'nın resmi sosyal medya hesabı olan Acuradyoterapi hesabında paylaşıldı. Videolar sosyal medyada geniş bir izleyici kitlesine ulaşarak ilgi gördü.

Haber Tarihi: 13/06/2023

Son güncelleme tarihi: 20.02.2024