Radyolojide Yapay Zeka

Mühendislik Fakültesi Tıp Mühendisliği Bölümümüzün düzenlendiği söyleşide radyolojide yapay zeka konuşuldu.Tıp Mühendisliği Bölümümüz “Radyoloji’de Yapay Zeka” başlıklı söyleşide ScreenPoint Medical’den Mehmet Ufuk Dalmış’ı 8 Ekim 2019 tarihinde ağırladı.Derin öğrenme (deep learning) olarak adlandırılan yeni nesil yapay zeka tekniklerinin yakaladığı devrimsel başarı, yapay zekanın gelecekte radyologların yerini almasına kadar uzanan tartışmaları beraberinde getiriyor. Söyleşide bu konuya daha gerçekçi yaklaşmak ve çalışmalara yön verebilmek için bu tekniklerin kısıtlılıklarını ve klinik alandaki zorlukları belirlemek gerektiği konuşuldu.Konuşmacı hakkında:Mehmet Ufuk Dalmış, ODTÜ Elektrik ve Elektronik Mühendisliği bölümünden aldığı lisans derecesi ve Boğaziçi Üniversitesi Biyomedikal Mühendisliği Enstitüsü’nde yaptığı master çalışmalarının ardından 2013 yılında Radboud University Medical Center’da (Nijmegen, Hollanda) meme radyolojisinde yapay zeka konusunda doktora çalışmalarına başladı. 2019 yılında “Automated Analysis of Breast MRI: From Traditional Methods into Deep Learining” başlıklı tezi ile doktorasını tamamladı. 2017 yılından bu yana ScreenPoint Medical’de aynı alanda yapay zeka çözümleri geliştirmek için araştırmacı olarak çalışmaya devam etmektedir.

Haber Tarihi:

Son güncelleme tarihi: 27.04.2023