Psikoloji Sohbetleri III “Pandemi ve Çocuklar: Maskeli Günlerde Maskesiz Duygular”

Sosyal Bilimler Enstitüsü Klinik Psikoloji Yüksek Lisans Programı Dr. Öğr. Üyesi Ayşenur Aktaş’ın online olarak düzenlediği Psikoloji Sohbetleri serisinin üçüncüsü “Pandemi ve Çocuklar: Maskeli Günlerde Maskesiz Duygular” 8 Ocak 2021 tarihinde gerçekleşti.Pandeminin çocukların ruhsal dünyaları üzerindeki iz düşümünü akademik çatı altında tartışmak amacıyla düzenlenen etkinliğe Uzm. Klinik Psikolog Börte Özdemir konuşmacı olarak katıldı. Etkinlik kapsamında pandemi sürecinin çocuklar üzerindeki olumsuz etkisi, çocuklarda karşılaşılan ruhsal zorluklar, çocukların tepkileri ve duyguları üzerinde durularak ebeveynlerin bu süreç karşısındaki yaklaşımlarına değinildi. Etkinlik katılımcıların soruları yanıtlanarak sona erdi.Konuşmacı hakkında: Uzman Klinik Psikolog Börte ÖZDEMİR; 2010 yılında İstanbul Üniversitesi' nde Psikoloji lisans eğitimini tamamlamıştır. Ardından 2014 yılında İstanbul Bilgi Üniversitesi Klinik Psikoloji Yüksek Lisans Programı'nda tez çalışmasını başarıyla bitirerek uzmanlığını almıştır. Çocuklar ve ergenlerde travmaya yönelik EMDR eğitimini tamamlamış olmakla birlikte aynı zamanda Profesyonel Deneyimsel Oyun Terapistidir.

Haber Tarihi:

Son güncelleme tarihi: 27.04.2023