Ana içeriğe atla

Öğretim Üyemiz Prof. Dr. Filiz Onat’ın yürütücü olduğu proje, Ufuk Avrupa-WIDERA-Twinning Programı kapsamında desteklendi

Üniversitemiz Tıp Fakültesi Tıbbi Farmakoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Filiz Onat’ın yürütücüsü olduğu “Genetically Engineering Experimental Models: Enhancement of Scientific and Technological excellence and innovation potential to study Neurodevelopmental diseases (GEMSTONE)” başlıklı proje Ufuk Avrupa - WIDERA - Twinning Programı kapsamında desteklendi.

GEMSTONE projesinin amacı, nörolojik hastalıklar içerisinde yer alan Epilepsi ve Parkinson hastalığının nörogelişimsel yönüne odaklanarak, üniversitemizi nörobilim alanında bilimsel bilgi, araştırma teknolojisi, inovasyon, araştırıcı kapasitesi ve araştırmanın sosyal sonuçları bakımından Avrupa’daki eşdeğer kurumlar seviyesine ulaştırmaktır.

Fondazione ICONS (İtalya) ve Lund Üniversitesi’nin (İsveç) ortak olduğu projede üniversitemizden çok sayıda akademisyen ve idari personel de görev alacak.GEMSTONE hakkında detaylı bilgi için tıklayın.

Öğretim üyemizi ve ekibini kutlar, başarılarının devamını dileriz.

Haber Tarihi: 23/09/2022

Son güncelleme tarihi: 19.12.2023