Polisiye Yazarı Armağan Tunaboylu ile Söyleşi

Üniversitemiz Adli Tıp Bilimi ve Kriminoloji Kulübü öncülüğünde, Yazar Armağan Tunaboylu’nun konuşmacı olduğu ve 25 kişinin katılım sağladığı “Polisiye Yazarı Armağan Tunaboylu ile Söyleşi” isimli etkinlik 14 Aralık tarihinde gerçekleşti. Söyleşi, Adli Tıp Bilimi ve Kriminoloji Kulübü Danışman Hocası Prof. Dr. Oğuz Polat’ın açılış konuşmasıyla başladı. Ardından Yazar Tunaboylu, kitap yazmaya nasıl başladığını, neden mizah ve polisiye türünü birleştirmeyi karar verdiğini açıklayarak ilk kitabı Yıldız Cinayetleri’nin içeriği hakkında bilgi verdi. Birçok kitabının baş kahramanı olan Metin Çakır karakterini ve onu nasıl yarattığını anlattı. Kitap yazma süreci hakkında kısaca bilgi vererek diğer ülkelerdeki polisiye türü hakkında düşüncelerini bildirdi. Öğrencilerle soru-cevap yapılmasının ardından etkinlik son buldu.

Haber Tarihi: 06/01/2023

Son güncelleme tarihi: 22.06.2023