Payda Bilim Kampı Acıbadem Üniversitesi’nin Ev Sahipliğinde Gerçekleşti

Cumhuriyetimizin 100. Yılında Acıbadem Üniversitesi ana sponsorluğunda “Payda Bilim Kampı” “Payda Öğrencilerle Birlikte” projesi gerçekleştirildi. Proje, desteklenen 29 kız öğrenciye 20-26 Ağustos 2023 tarihleri arasında okumayı hayal ettikleri uzmanlık dalları hakkında bilgi aldıkları, özgüven ve motivasyon artırmayı hedefliyordu. Payda Platformu- “Payda Bilim Kampı” Türkiye’nin dezavantajlı bölgelerinde yaşayan ve 6 Şubat 2023’te meydana gelen depremden olumsuz etkilenen, halen 11. sınıfta okuyan öğrencilerin vizyonlarını ve gelecek planlamalarını geliştirmek için düzenlendi.

Öğrenciler kamp boyunca Üniversitemizin Tıp Fakültesi içerisinde bulunan çeşitli teorik dersler ve laboratuvar uygulama alanlarında bilgi edinirken, farklı meslek gruplarından temsilcilerin yer aldığı kariyer sohbetleri ile desteklenen sunumlar gerçekleştirildi. Kampa katılan öğrencilere 3 refakatçi öğretmen ve 6 Payda gönüllüsü eşlik etti. Öğrenciler, programın deneyimsel öğrenme ve kişisel gelişim hedefleri doğrultusunda, Acıbadem Üniversitesi’nin İstanbul’daki yerleşkesinde yer alan öğrenci yurtlarında konakladı. Kamp boyunca düzenlenen sosyal ve kültürel etkinlikler yoluyla, katılımcı öğrencilerin yaratıcı sanat ve grup etkileşimi deneyimi edinmeleri, İstanbul içinde yapılan geziler ve aktivitelerle kültürel birikimlerini artırmaları hedeflendi. Payda Bilim Kampı’na diğer destek veren kurum ve kuruluşlar; İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Tuzla Belediyesi, All Anatolia Turizm ve Turgut İlaçları A.Ş. oldu.

Haber Tarihi: 18/09/2023

Son güncelleme tarihi: 27.11.2023