Ortopedik Rehabilitasyon Sempozyumu: Bel Ağrısı Nedir? Ne Değildir?

Üniversitemiz Sağlık Bilimleri Fakültesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümümüzün İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa iş birliğiyle beşincisini düzenlediği Ortopedik Rehabilitasyon Sempozyumu 29 Mart 2022 tarihinde üniversitemizde gerçekleşti. Bel ağrısı ve rehabilitasyonun tartışıldığı “Bel Ağrısı Nedir? Ne değildir?” başlıklı sempozyumda bel ağrısına giriş, bel ağrısı yaratan hastalıklar, ağrı ve bel ağrısında rehabilitasyon konuları ele alındı.Sempozyumda Üniversitemiz Sağlık Bilimleri Fakültesi, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü Başkanı Doç. Dr. Nuray Alaca, Öğr. Gör. Dr. Hande Kaba, Öğr. Gör. Sergen Öztürk ve Öğr. Gör. Ali Ömer Acar; Acıbadem Üniversitesi Atakent Hastanesi’nden Prof. Dr. Fatih Dikici ve Doç. Dr. Kerim Sarıyılmaz; İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi, Cerrahi Tıp Bilimleri Bölümü Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı’ndan Doç. Dr. Yıldız Analay Akbaba, Doç. Dr. Okan Özkunt ve Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Özdemir, Algoloji Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Gül Köknel Talu, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Anabilim Dalı’ndan Dr. Öğr. Üyesi Ayşe Zengin Alpözgen, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Anabilim Dalı’ndan Uzm. Fzt. Uğur Ovacık ve Dr. Fzt. Sezen Karabörklü Argut; Hacettepe Üniversitesi’nden Prof. Dr. Özlem Ülger, İstanbul Amerikan Hastanesi’nden Prof. Dr. Ufuk Talu, Koç Üniversitesi’nden Beyin ve Sinir Cerrahisi Anabilim Dalı’ndan Prof. Dr. Özkan Ateş ve Koç Üniversitesi Hastanesi’nden Doç. Dr. Turgut Akgül, Doç. Dr. Ahmet Levent Aydın ve Uzm. Dr. Caner Günerbüyük, İstinye Üniversitesi Hastanesi’nden Dr. Öğr. Üyesi Özcan Kaya, Arel Üniversitesi’nden Uzm. Fzt. Kübra Menengiç, Özel EMSEY Hospital’den Dr. Öğr. Üyesi Tuna Pehlivanoğlu konuşmacı olarak yer aldı.Bel ağrısının altında yatan sebeplerin, rehabilitasyonun ve dikkat edilebileceklerin birçok yönden değerlendirildiği sempozyumda Lomber Omurga, Lomber Ağrı, Disk Dejenerasyonu ve Rejenerasyonu, Lomber Disk Cerrahisi, Lomber Spinal Stenoz, Spondilolistezis, Bel Ağrısındaki Batıl İnançlar, Non-Spesifik ve Spesifik Bel Ağrısı Yaratan Hastalıklar, Akut ve Kronik Bel Ağrısı, Bel Ağrısındaki Biyopsikososyal Yaklaşımlar, Başarısız Bel Cerrahisi Sendromu ve Bel Ağrısında Manuel Tedaviler, Motor Kontrol Tedavileri, Ergonomik Yöntemler, Modaliteler, Bantlamalar ve Alternatif Sağlık Yöntemleri konu başlıkları tartışıldı. 250 kişinin katıldığı sempozyum katılımcıların sorularının cevaplandırılmasıyla sona erdi.Sempozyum hakkında detaylı bilgiye ulaşmak için tıklayın.

Haber Tarihi: 04/04/2022

Son güncelleme tarihi: 27.11.2023