Ana içeriğe atla

Ortopedik Protez ve Ortez Programı 30 Nisan Protez ve Ortezciler Günü etkinlikleri

SHMYO Ortopedik Protez ve Ortez Programımız tarafından 30 Nisan Protez ve Ortezciler Günü kapsamında farkındalık etkinlikleri gerçekleştirildi.

Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Ortopedik Protez ve Ortez Programımız öğrencileri tarafından düzenlenen farkındalık etkinlikleri 30 Nisan 2019 tarihinde gerçekleşti.

Etkinlik kapsamında programın, mesleğin tanınması için program öğrencileri tarafından hazırlanan poster ve ürünler sunuldu. Etkinlik kapsamında ayrıca katılımcıların hazırlanan ortez ve protezleri kendi üzerlerinde uygulamaları sağlanarak empati yapmaları, engellilerin yaşadığı zorlukları onlara kavratmak da amaçlandı. Katılımcıların kendi sağlığına önem vermelerine ve “her an bir engelli adayı olduklarına” dikkat çekildi.Eğim Anahtarı Devir Teslim TöreniTörende birinci ve ikinci sınıf program öğrencileri, program akademisyenleri ve uygulama-staj sürecinde öğrencilere destek olan kurumlar bir araya geldi. Zanaatkarlıkta “Ustanın Çırağa El Vermesi”ni sembolize eden tören Ortopedik Protez ve Ortez Programı 2.sınıf öğrencilerinin 1.sınıf öğrencilerine eğim anahtarını teslim etmeleri ile gerçekleşti. Törende öğrenciler uygulama ve yaz stajı yaptıkları protez protez yapım ve uygulama merkezlerine de teşekkürlerini sundular. Kurumlara destekleri için teşekkür belgeleri verildi.

Haber Tarihi: 01/05/2019

Son güncelleme tarihi: 19.12.2023