Organ Bağışı Haftası Etkinlikleri

Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Diyaliz Programımız tarafından düzenlenen Organ Bağışı Haftası etkinlikleri 03-09 Kasım 2019 tarihleri arasında gerçekleşti.Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Diyaliz Programımızın toplumda organ bağışı hakkında bilgi düzeyini arttırmak ve üniversite içinde organ bağışını sağlamak amacıyla yürüttükleri sosyal sorumluluk projesi Organ Bağışı haftası kapsamında farklı etkinliklerle gerçekleşti.4 Kasım 2019 Salı günü lise öğrencilerine yönelik gerçekleştirilen seminerde "Organ Bağışı Nedir, Nasıl yapılır, Türkiye’ de Durum ve Önemi” Diyaliz Programı öğretim üyemiz Prof. Dr. İbrahim Berber’in sunumu ile gerçekleşti. Seminerde öğrencilerin organ bağışı konusunda soruları cevaplandı.Hafta süresince kampüste organ bağışı standında program öğrencilerimiz tarafından birçok kişiye organ bağışı hakkında bilgi verildi ve konu hakkında broşür dağıtıldı. Acıbadem International Hastanesi Organ Nakil Merkezi Koordinatörü Derya Candan’ın katkıları ile gerçekleşen etkinlikte organ nakil bağışı için birçok gönüllü kaydı da gerçekleşti. Bağış yapan gönüllüler içinden yapılan kura sonucunda 3 bağışçıya hediyeleri verildi.

Haber Tarihi:

Son güncelleme tarihi: 27.04.2023