Onkoloji Hemşireliği Kursu düzenlendi

Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümümüz, Acıbadem Üniversitesi Atakent Hastanesi ve Onkoloji Hemşireliği Derneği iş birliği ile düzenlenen “Onkoloji Hemşireliği Kursu” 21 Aralık 2019 tarihinde Acıbadem Üniversitesi Atakent Hastanesi’nde gerçekleşti.Onkoloji hemşireliğine yeni başlayan ya da bilgilerini tazelemek isteyen hemşirelere yönelik temel düzey onkoloji hemşireliği eğitimi sağlamak amacıyla gerçekleşen kursta; Kanser Epidemiyolojisi, Angiogenezis, Karsiogenezis, Kanserden Korunma, Erken Tanı ve Evreleme, Kanserli Hastanın Beslenmesinde Hemşirelik Yönetimi, Kanserde Lokal ve Sistemik Tedavi Yaklaşımları, Güvenli Kemoterapi Uygulamaları, Semptom Yönetiminde Hemşirenin Rolü, Onkoloji Alanında Psikososyal Sorunlar ve Baş Etmek, Kanser Hastası ile Çalışanların Motivasyon Kaynakları ve Güçlendirilmesi konu başlıkları yer aldı.Eğitime kurum içi ve dışından 100’ün üzerinde hemşire katıldı. Kurum dışı katılımcıların çoğunluğunu diğer üniversitelerin hemşirelik bölümleri öğretim görevlilerinin yanı sıra devlet ve özel hastanelerin onkoloji bölümlerinde çalışan hemşireler oluşturdu.Programın ilk sunumu “Kanser Epidemiyolojisi, Angiogenezis, Karsiogenezis” ile Acıbadem Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Yasemin Uslu tarafından yapıldı. Ardından İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Florence Nightingale Hemşirelik Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gülbeyaz Can “Kanserden Korunma, Erken Tanı ve Evreleme” başlıklı sunumunu gerçekleştirdi.Acıbadem Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü Prof. Dr. Vesile Ünver “Kanserli Hastanın Beslenmesinde Hemşirelik Yönetimi” konulu sunumunda; kanserli hastaların beslenmelerinde nelere dikkat etmeleri gerektiği, günlük alınması gereken besin öğelerinden bahsetti. Acıbadem Üniversitesi Atakent Hastanesi Onkoloji Sorumlu Hemşiresi Uzm. Hem. Ayşin Kayış tarafından “Kanserde Lokal ve Sistemik Tedavi Yaklaşımları” konulu sunum yapıldı.Öğleden sonraki programda ilk olarak Onkoloji Derneği Başkanı Figen Bay “Güvenli Kemoterapi Uygulamaları” başlıklı sunumunu paylaştı. Ardından Acıbadem Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü Öğretim Görevlisi Dr. Vildan Kocatepe tarafından “Semptom Yönetiminde Hemşirenin Rolü” başlıklı sunum yapıldı. Ardından Koç Üniversitesi Hastanesi Eğitim Hemşiresi Dr. Tuğba Pehlivan “Onkoloji Alanında Psikososyal Sorunlar ve Baş Etmek” başlıklı sunumunu gerçekleştirdi.Son olarak Beykent Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü Öğretim Görevlisi Behice Belkıs Çalışkan “Kanser Hastası ile Çalışanların Motivasyon Kaynakları ve Güçlendirilmesi” başlıklı sunumunda; onkoloji bölümlerinde çalışan hemşirelerin motivasyon ve kendilerini güçlü hissetmeleri için nelere ihtiyaçları olduğundan, klinik alanda hemşireleri en çok zorlayan faktörlerden bahsetti. Program sonunda konuşmacılara, düzenleme kuruluna ve üyelere teşekkür belgeleri verildi. Program, kursiyerlere katılım belgelerinin takdimi ile tamamlandı.

Haber Tarihi: 22/12/2019

Son güncelleme tarihi: 20.12.2023