Öğretim Üyemiz Prof. Dr. Ali Rıza Kural, Dünya Endoüroloji Derneği tarafından 2021 Yılının Eğitmeni seçildi

Dünyanın önde gelen robotik cerrahi ve üroloji uzmanlarından Acıbadem Üniversitesi Tıp Fakültesi Üroloji Misafir Öğretim Üyesi ve Acıbadem Üniversitesi Maslak Hastanesi Minimal İnvaziv ve Robotik Üroloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ali Rıza Kural, Türkiye’yi gururlandıran bir ilke daha imza atarak Dünya Endoüroloji Derneği 2021 Yılın Eğitmeni Ödülü’nün sahibi oldu.

Dünyanın saygın kuruluşlarından Dünya Endoüroloji Derneği bu alanda dünya çapında; böbrek, mesane, idrar yolu taşları ve prostat gibi ürolojik hastalıkların açık cerrahi olmaksızın endoskopik tedavisini kapsayan ve eğitim politikalarını belirleyen seçkin bir kurum olarak biliniyor.

Dünya Endoüroloji Derneği tarafından 10 yıldır verilen Yılın Eğitmeni Ödülü (Yılın Mentoru Ödülü), dünyada ilk kez “Laparoskopik Böbrek Kanseri” ameliyatını gerçekleştiren Dr. Ralph Clayman adına veriliyor. Prof. Dr. Ali Rıza Kural, bu ödülü alan Türk hekim oldu.

Öğretim üyemizi tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.

Haber Tarihi: 06/10/2021

Son güncelleme tarihi: 28.12.2023