Öğretim Üyemiz Doç. Dr. Günseli Bayram Akçapınar’ın yürütücü olduğu projeye TÜBİTAK desteği

Üniversitemiz Sağlık Bilimleri Enstitüsü Medikal Biyoteknoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Günseli Bayram Akçapınar’ın yürütücüsü olduğu “DEEP-CP: Serebral Palsi için AlphaFold Tabanlı Derin Öğrenme Temelli Varyant Patojenisite Tahmin Aracı Geliştirilmesi” başlıklı proje, TÜBİTAK 1001 Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı kapsamında desteklenmeye hak kazandı.

Projede Üniversitemiz Tıp Fakültesi Tıbbi Genetik Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Uğur Özbek ve Tıbbi Biyoloji Anabilim Dalı Öğr. Üyesi Doç. Dr. Özden Hatırnaz Ng danışman; Hacettepe Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü’nden Doç. Dr. Tunca Doğan ve Üniversitemiz Tıp Fakültesi Tıbbi Genetik Anabilim Dalı’ndan Dr. Kaya Bilguvar araştırmacı olarak yer aldı.

Öğretim üyelerimizi kutlar, başarılarının devamını dileriz.

Haber Tarihi: 29/12/2021

Son güncelleme tarihi: 20.12.2023