Öğretim Üyelerimizin yürütücüsü olduğu projelere TÜBİTAK desteği

Tıp Fakültesi ve Sağlık Bilimleri Enstitüsü Öğretim Üyelerimizden Prof. Dr. Özgür Kurt, Dr. Öğr. Üyesi Deniz Yücel ve Dr. Öğr. Üyesi Zeynep Aslıhan Durer’in yürütücüsü olduğu projeleri TÜBİTAK–ARDEB 2018 yılı 1. Dönem 1001, 1005 ve 3501 Projeleri bilimsel değerlendirme sonuçlarına gore TÜBİTAK tarafından desteklendi.Tıp Fakültesi Tıbbi Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Özgür Kurt’un yürütücüsü olduğu “Türkiye'de yerli bir viseral leishmaniasis olgusunda ilk kez tanımlanan Leishmania donovani/L. infantum hibridinin ayrıntılı genomik ve proteomik karakterizasyonu ile in vivo koşullardaki patojen etkilerinin ve oluşturduğu immün yanıtın fare modelinde L. donovani ve L. infantum'un referans suşlarıyla karşılaştırmalı analizi” başlıklı proje TÜBİTAK 1001 Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı kapsamında desteklendi.Proje Ekibi: Sinem Öktem Okullu, Ümit İnce, Fadile Yıldız Zeyrek, O. Uğur Sezerman , Özge Can, Z. Tanıl KocagözTıp Fakültesi Histoloji ve Embriyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Deniz Yücel'in yürütücüsü olduğu “Doku Mühendisliği Yöntemleriyle Katmanlı, Tübüler, Küçük-Orta Çaplı Damar Dokusu Geliştirilmesi” başlıklı proje TÜBİTAK 1001 Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı kapsamında desteklendi.Proje Ekibi: Vasıf Hasırcı, Halime KenarTıp Fakültesi Biyofizik Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Zeynep Aslıhan Durer’in yürütücüsü olduğu “Vinkülin izoformlarının kas hücrelerindeki işlevsel farklılıklarının belirlenmesi” başlıklı proje TÜBİTAK 3501 Kariyer Geliştirme Programı kapsamında desteklendi.Proje Ekibi: Devrim Öz-Arslan, Beki Kan (Danışman), Zehra Sayers (Sabancı Üniversitesi, Danışman)Öğretim üyelerimizi kutlar, başarılarının devamını dileriz.

Haber Tarihi:

Son güncelleme tarihi: 27.04.2023