Ana içeriğe atla

Nepal Sosyal Pediatri Projesi'nin ilk makalesi Acta Tropica'da yayına kabul edildi

Acıbadem Üniversitesi öğrenci ve öğretim üyelerinin katılımıyla 2013'den beri, başta üniversitemiz olmak üzere birçok kuruluşun desteğiyle düzenli olarak yapılmakta olan Nepal Sosyal Pediatri Projesi'nin 2013-2016 yılları arasındaki verilerinin derlenmesiyle hazırlanan ilk makalesi Acta Tropica'da yayına kabul edildi. (Acta Tropica Q1 sınıfında, impakt faktörü 2.7).

Acıbadem Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrenci ve öğretim üyelerinin gönüllü katılımıyla 2013 yılından beri Nepal’in farklı bölgelerindeki kırsal ilköğretim okullarında her yıl iki haftalık saha çalışmaları şeklinde yürütülmekte olan proje kapsamında, ACU-MEDAK (Medikal Arama Kurtarma) Kulübü’nün gönüllü öğrencileri ile üniversitemizden öğretim üyeleri, Nepalli hekimlerle birlikte her yıl iki hafta, önceden belirlenen bir kırsal bölgedeki okulda öğrencilere ve yerli halka gönüllü sağlık muayenesi ve gerektiğinde ücretsiz ilaç desteği sağlamaktadır.

Bunun yanında ilkokuldaki çocuklara sabunla el yıkama ve diş fırçalamanın önemi gibi sağlıklı yaşam uygulamaları, yerli halka da projeye katılan MEDAK üyelerinin işbirliğiyle ilk yardım, afet sonrası organizasyon gibi konularda eğitimler verilmektedir. Makale, yapılan çalışmalar sırasında toplanan veriler üzerinden ülkenin güncel sağlık profiline katkıda bulunmakta, özellikle çocuklardaki paraziter enfeksiyonlar konusunda ayrıntılı bilgi vermektedir.

Toplanan verilerin değerlendirilmesiyle sonraki yıllarda yine genel ya da belirli bazı konular üzerinde başka makaleleler yayınlanması da planlanmaktadır.

Makaleye ulaşmak için tıklayın

Haber Tarihi: 17/02/2020

Son güncelleme tarihi: 27.03.2024