Ana içeriğe atla

Nepal Sosyal Pediatri Projesi

Üniversitemizin desteği ile her yıl ACUMEDAK tarafından düzenlenen Nepal Sosyal Pediatri Projesi 17-26 Ağustos 2019 tarihleri arasında Nepal’de gerçekleşti.

Projenin amacı; Nepal’in kırsal kesimlerinde yaşayan ailelerin, demografik ve psiko-sosyal özelliklerini belirlemek, basit tetkik ve ölçümler aracılığı ile genel sağlık durumlarını belirlemek ve gerektiğinde uygun sağlık kuruluşlarına yönlendirmek. Ek olarak; basit sağlık konularında bilgilendirmeler yaparak, bireylere öz bakım ve toplumda sık karşılaşılan sağlık sorunları hakkında bilinçlendirme çalışmaları yapmaktır.

Çalışmanın bulgu ve sonuçları tartışılırken, Nepal’in kırsal alanlarında yaşam konusuna dikkat çekmek ve toplumdaki bireylere bu konuya karşı farkındalık kazandırmak da çalışmanın amaçlarındandır. Tıp fakültesi öğrencilerinin mesleki becerilerine katkı sağlamak da projenin alt amaçları arasında yer alıyor.

Bu yıl, 3 Tıp profesyoneli, 6 Tıp Fakültesi ve 1 Tıp Mühendisliği Bölümü öğrencisinden oluşan bir ekip ile gerçekleştirilen projede, ilkokul ve ortaokul çağındaki öğrencilerin (3-14 yaş) sağlık taraması yapıldı, bölge halkından gelen kişilerin şikayetine yönelik tedaviler verildi ve gereken durumlarda ilgili bölümlere yönlendirmeler yapıldı. Proje kapsamında 400'ü aşkın kişiye ulaşıldı.

Haber Tarihi: 25/10/2019

Son güncelleme tarihi: 27.03.2024