Nadirin Farkındayız

Acıbadem Üniversitesi Nadir Hastalıklar Kulübü tarafından düzenlenen “Nadirin Farkındayız” etkinliği 25 Şubat 2020 tarihinde üniversitemizde gerçekleşti.

Etkinlik kapsamında ACU Nadir Hastalıklar Kulübü, lizozomal nadir hastalıklar hakkında farkındalık yaratmak, bu hastalıklardan ikisi olan Tay-Sachs ve Sandhoff hakkında bilgi ve tecrübe paylaşımında bulunmak amacıyla Tay-Sachs Sandhoff Yardımlaşma Derneği’ni ağırladı.Tay-Sachs Sandhoff Yardımlaşma Derneği Başkan Yardımcısı Sema Özel’in Tay-Sachs ve Sandhoff hastalıklarının genetik alt yapısı hakkında bilgilendirici sunumu ile başlayan etkinlik, Tay-Sachs Sandhoff Yardımlaşma Derneği Başkanı Yasin Özel’in dernekleşme sürecine değinmesiyle devam etti. Etkinlik, Tay-Sachs Sandhoff Yardımlaşma Başkanı Yasin Özel ve Başkan Yardımcısı Sema Özel’in Tay-Sachs hastalığı hakkındaki deneyimlerini paylaşmalarıyla sona erdi.

Haber Tarihi: 09/03/2020

Son güncelleme tarihi: 07.03.2024