Multidisipliner Jinekolojik Onkoloji Üst Karın Cerrahisi Kadavra Kursu Türkiye’de ilk kez CASE’de gerçekleşti

Özellikle over (yumurtalık) kanseri cerrahisinin görünür tümör bırakılmaması adına olmazsa olmaz kısmı üst karındaki tümörlerin çıkartılmasıdır. Üst karın cerrahisi jinekolog onkologlar arasında dahi maalesef ki az bilinen bir konudur. Bu nedenle kadavra kursları düzenlemektedir.Multidisipliner Jinekolojik Onkoloji Üst Karın Cerrahisi Kadavra Kursu Türkiye’de ilk kez 27-28 Mart 2017 tarihlerinde Acıbadem Üniversitesi’nde yer alan İleri Düzey Endoskopik-Robotik Cerrahi Eğitim Merkezi CASE’de gerçekleşti.Kurs koordinatörlüğünü Acıbadem Üniversitesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mete Güngör ile Acıbadem Sağlık Grubu Kadın Hastalıkları ve Doğum ve Jinekolojik Onkoloji Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Faruk Köse’nin yaptığı kursa üç genel cerrah, organ nakil, gastroenteroloji cerrahisi, kolon cerrahisi uzmanları katıldı. Kurs teorik bilgilendirmenin ardından kursiyerlerin kadavralar üzerinde çalışması ile sona erdi.

Haber Tarihi:

Son güncelleme tarihi: 27.04.2023