Mor Sertifika Çalıştayı’nın ikincisi gerçekleşti

Acıbadem ve Sabancı Üniversitelerinin ortaklaşa gerçekleştirmeyi planladığı Mor Sertifika Programı’nın ikinci çalıştayı 22 Mart 2018 tarihinde üniversitemiz ev sahipliğinde gerçekleşti.

Mor Sertifika Programı, Sabancı Üniversitesi Toplumsal Cinsiyet ve Kadın Çalışmaları Mükemmeliyet Merkezi (SU Gender) tarafından 10 yılı aşkın süredir yürütülüyor. Acıbadem Üniversitesi ile yapılması planlanan işbirliği ile ayrımcılığa karşı farkındalık eğitimi temelli Mor Sertifika Programı’nın Yaşam Bilimleri öğrenci eğitimine uyarlanması amaçlanıyor. Çalıştayın hedefi; bu planlamalar kapsamında iki üniversitenin birlikte çalışmak üzere somut adımlarının belirlenmesi idi.Acıbadem Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencileri ve akademisyenleri ile Sabancı Üniversitesi SU Gender Mor Sertifika Eğitimi planlayıcıları ve uygulayıcılarının katıldıkları 2. Çalıştayda; Mor Sertifika eğitiminin, yaşam bilimleri eğitimine uyarlanmasının hedefleri tartışıldı. Çalıştayın başlangıcında Tıp Tarihi ve Etik Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Yeşim Işıl Ülman, Acıbadem Üniversitesi tıp eğitiminin ana hatları, Klinik Tıp ve Profesyonel Beceriler (CMPS) ders kurulu, mesleki değerler eğitimi ve uygulamaları; ayrım yapmama, eşitlik, adalet, hakkaniyet ilkelerinin eğitim programında ele alınış biçimi hakkında kısa bilgi verdi. Mor Sertifika Eğitimi Yürütücüleri Ayşegül Taşıtman ve Betül Sarı program hakkında bilgi verdiler. Tüm katılımcılar fikir ve görüşlerini paylaştılar. Sabancı Üniversitesi’nin özgün programı Mor Sertifika’dan profesyonellik eğitiminde yararlanma yolları, kesişim alanları incelendi. Her iki Üniversitenin işbirliği esasları, modülün müfredat içindeki olası konumlanış seçenekleri, ihtiyaçları belirlendi. Her iki üniversite arasında kurumsal işbirliğinin sürekliliği üzerinde uzlaşıldı.

Çalıştaya katılan gönüllü öğrenciler; Ezgi Özyalçın, Kaan Mert Güven, Ömer Orhun, Bora Çandır, İrem Şevik.

Haber Tarihi: 23/03/2018

Son güncelleme tarihi: 19.12.2023