Moleküler Biyoloji ve Genetik Kulübü Dr. Cihan Taştan’ı ağırladı

Moleküler Biyoloji ve Genetik Kulübü tarafından düzenlenen ve Dr. Cihan Taştan’ın konuşmacı olarak yer aldığı söyleşi 4 Aralık 2017 tarihinde Acıbadem Üniversitesi’nde gerçekleşti.

Dr. Taştan söyleşide, insanda mikrobiyata çeşitliliğinin bağışıklık T hücreleri tarafından tanınması anlatıldı.Acıbadem LabCell’de AR-GE Danışmanı olarak çalışmalarına devam eden Dr. Taştan, 2011’de ODTÜ Moleküler Biyoloji ve Genetik bölümünden mezun oldu. Aynı yıl, New York Medical School’da Mikrobiyoloji-İmmunobiyoloji alanlarında doktora çalışması yapmak üzere tam burslu olarak hak kazandı. Özellikle insan bağışıklık sistemi hücreleri ve vücutta bulunan bakteri türleri arasındaki ilişkiler üzerinde doktora tez çalışmasını Eylül 2017’de tamamlayarak Ph.D. unvanını aldı.

Dr. Taştan, insan bağışıklık T hücre çalışmalarından yola çıkarak Akut Lenfoblastik Lösemi (ALL) kanser hastalığına karşı CAR-T hücre terapisi geliştirmek üzere çalışmalarına devam ediyor.

Haber Tarihi: 05/12/2017

Son güncelleme tarihi: 19.12.2023