Ana içeriğe atla

Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü’nden “Algoritmik Terapötik Onkoloji” semineri

Fen-Edebiyat Fakültesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümümüz tarafından düzenlenen “Algoritmik Terapötik Onkoloji” başlıklı seminer 17 Aralık 2018 tarihinde gerçekleşti.

Moleküler Biyoloji ve Genetik alanında güncel bilgi paylaşımını sağlamak üzere düzenlenen etkinliğin konuk konuşmacısı Dr. Murat Can Çobanoğlu idi. Çobanoğlu konuşmasında; (i) Bayesian Pólya diskriminat analizi ve Pólya karışım modelleri kullanılarak tek hücre RNA-seq sınıflandırması ve kümelendirilmesi, (ii) grafikle sınırlandırılmış fused LASSO ile regülarize edilmiş lineer modeller kullanılarak diferansiyel TF aktivitesi çıkarımı, (iii) soya özel kanser yatkınlığının tanımlanması ve kullanılması çalışmalarının ilk sonuçlarından bahsetti.

Konuşmacı Hakkında Kısa Bilgi

Murat Can Çobanoğlu 2004-2008 yılları arasında Sabancı Üniversitesi’nde Bilgisayar Bilimi ve Mühendisliği ve Matematik bölümlerinde eğitim aldı. 2008-2010 yılları arasında Sabancı Üniversitesi Bilgisayar Bilimi ve Mühendisliği Bölümü’nde master eğitimi aldı ve bu süre içinde aileye özel motiflere dayalı GPCR sınıflandırması üzerinde çalıştı. Doktora derecesini Dr. Ivet Bahar ve Dr. D. Lans Taylor’ın danışmanlıkları altında Carnegie Mellon Üniversitesi – Pittsburgh Üniversitesi ortak programında Hesaplamalı Biyoloji üzerinde yaptı. Doktora çalışmalarında hesaplamaı ilaç-hedef etkileşimi ve alpha1-antitrypsin eksiliği ve Huntington hastalığı uygulamalarına odaklandı. Daha sonra UT Southwestern Medical Center Lyda Hill Biyoinformatik departmanına Inaugural UT Southwestern Distinguished Fellow ünvanıyla katıldı. Çalışmaları dışında, gururlu bir épéeist ve Dallas Sanat Müzesi üyesi ve sık ziyaretçisidir.

Haber Tarihi: 18/12/2018

Son güncelleme tarihi: 04.04.2024