Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü tarafından düzenlenen seminerler serisi kapsamında Nisan ayı etkinlikleri gerçekleştirildi. Öğretim üyeleri, lisans ve lisansüstü öğrencilerin katılımıyla çevrim içi gerçekleşen seminerlerde alanında uzman farklı konuşmacılar ağırlandı. Konuşmacıların bilimsel çalışmalarından da bahsedildiği etkinliklerde konuşmacılar; bilgi, tecrübe ve birikimlerini katılımcılara aktardı. Seminerler katılımcıların sorularının cevaplandırılmasıyla sona erdi.

Nisan ayı seminer başlıkları ve konuşmacıları:

8 Nisan 2022

Daha Etkin Sözlü Sunumlar için Bir Yol Haritası – Prof. Dr. Ferhan Girgin Sağın, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Biyokimya AD

12 Nisan 2022

Konuşabilmekle Konuşmayı Bilmek Arasındaki Fark – İsmet Topaloğlu

15 Nisan 2022

Discovery of Novel Misshapen Pathogenic Tau Protein in Age-dependent Neurodegenerative Disorders – Assist. Prof. Dr. Önder Albayram, Medical University of Sourth Carolina Department of Neuroscience, Department of Neuropathology

22 Nisan 2022

Computational Desing of a Peptide Targeting Homodimerization of BACH2 BTB Domain Using Molecular Dynamics and MM-PBSA Studies – Assist. Prof. Dr. Ahmet Can Timuçin, Acıbadem University Department of Molecular Biology and Genetics

Son güncelleme tarihi: 10/05/2022