Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü öğrencilerine TÜBİTAK’tan burs destekleri

Fen-Edebiyat Fakültesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü öğrencilerimiz Elif Öz, Merve Özge Aktop, Musa Çelik ve Ege Peri, TÜBİTAK tarafından desteklenen “STAR - Stajyer Araştırmacı Programı” kapsamında destek kazandı.

STAR programı, lisans öğrencilerinin Ar-Ge kültürü kazanmaları, araştırma ekosistemine ilk adımı atmaları ve araştırma yapmaya teşvik edilmeleri amacıyla TÜBİTAK destekli projelerde ya da merkezlerde öğrencilerin burs karşılığında staj yapabilmeleri için organize edilmektedir. Ülkemizde ilk kez bu kapsamda proje tabanlı burs programı ile başarılı öğrencilerimizin ilgi duydukları bilim ve teknoloji alanlarında araştırma tecrübesi edinmeleri, akademik çalışmalarına ek olarak bilimsel araştırma projelerinde görev almaları ve araştırma becerilerini geliştirmeleri hedeflenmektedir.

Öğrencilerimizi kutlar, başarılarının devamını dileriz.

Haber Tarihi: 01/02/2021

Son güncelleme tarihi: 04.04.2024