Acıbadem ve Koç Üniversitelerinin işbirliği ile 6 Ocak 2018 tarihinde Koç Üniversitesi Hastanesi’nde Konsensüs Toplantısı düzenlendi.

Toplantıya Acıbadem ve Koç Üniversitelerinin Genel Cerrahi, Gastroenteroloji, Patoloji, Radyoloji, Nükleer Tıp, Medikal Onkoloji, Radyasyon Onkolojisi ve Genetik Anabilim Dalları öğretim üyeleri katıldı. Toplantıda mide kanseri tedavisinin standardizasyonu ve özellikli konularda ortak tedavi yaklaşımı planlanmasına yönelik konular ele alındı.

Ülkemizde 2014 yılı Sağlık Bakanlığı Kanser Daire Başkanlığı verilerine göre kadınlarda altıncı, erkekler de beşinci sırada görülen mide kanserinin tedavisine yönelik başarılı geçen toplantının sonunda mide kanserinin erken tanısı, tedavinin seçimi ve hastaların nasıl izleneceği konusunda ortak karara varıldı.

Sempozyum sonrasında geliştirilecek uzlaşma raporu mide kanseri hastalarının uluslararası rehberler ve ulusal deneyimlerin ışığında en uygun tedaviyi almalarına olanak sağlayacak.

Son güncelleme tarihi: 26/03/2020