Mezuniyet Projeleri Fuarı’nın ilki gerçekleşti

Üniversitemiz Eczacılık Fakültesi, Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Tıp Mühendisliği Bölümü ve Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü iş birliği ile bu sene ilki düzenlenen Mezuniyet Projeleri Fuarı, 25 Haziran 2022 tarihinde üniversitemizde gerçekleşti.Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Güldal Süyen, Acıbadem Sağlık Grubu İnsan Kaynakları Direktörü H. Cenk Sandıkçı ve Acıbadem İnsan İmmünoloji Merkezi’nden Prof. Dr. Derya Unutmaz’ın açılış konuşmaları ile başlayan fuarda, Eczacılık Fakültesi, Tıp Mühendisliği Bölümü ve Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü son sınıf lisans öğrencilerine ait toplamda 31 bitirme projesi sunuldu. Fuar sonunda değerlendirme kurulu tarafından projelerin posterleri değerlendirilerek en yüksek puan alan öğrencilere 1.’lik, 2.’lik, 3.’lük ve jüri teşvik ödülleri verildi.1.’lik ödülü, Prof. Dr. O.Uğur Sezerman danışmanlığında yürütülen “Identification of Potentially Antigenic Peptides of Trypanosoma brucei” başlıklı projesi ile Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü 4. sınıf öğrencisi Özdeyiş Hülya İşgördü’ye verildi.2.’lik ödülü, Prof. Dr. Mert Ülgen danışmanlığında yürütülen “In Vitro Microsomal Metabolism Studies of Isoniazid Hydrazone Compounds and Analysis of their N-Oxide Metabolites” başlıklı projesi ile Eczacılık Fakültesi 5. sınıf öğrencisi Elif Göksu Algın’a verildi.3.’lük ödülü, Dr. Öğr. Üyesi Özgül Gök ve Dr. Öğr. Üyesi Ceyhun Ekrem Kırımlı danışmanlıklarında yürütülen “Fabrication Of Hydrogel-Based And Drug-Loaded Microneedles As Transdermal Drug Delivery Platforms” başlıklı projeleri ile Tıp Mühendisliği bölümü 4. sınıf öğrencileri İpek Bıçkıcı ve Elif Cansu Kara’ya ve Dr. Öğr. Üyesi Melis Yavuz danışmanlığında yürütülen “Investigation Of Peripheral Effects Of Administration Of DPP-4 Inhibitor Sitagliptin to the Paraventricular Nucleus in An Alloxan-Induced Type 1 Diabetes Mellitus Model” başlıklı projesi ile Eczacılık Fakültesi 5. sınıf öğrencisi Ece Kuşçular’a verildi.Jüri Teşvik Ödülü ise Dr. Öğr. Üyesi Sinem Burcu Erdoğan danışmanlığında yürütülen “A Machine Learning-Based Blood Pressure Prediction System from Speech Recordings” başlıklı projesi ile Tıp Mühendisliği Bölümü 4. sınıf öğrencisi Buse Ercik’e ve Dr. Öğr. Üyesi Yasemin Uzuner danışmanlığında yürütülen “Design Of Formulations Containing Retinol And Vitamin C Encapsulated With Liposome And Ethosome And Comparison Of Their Efficacy With In-Vitro Methods” başlıklı projesi ile Eczacılık Fakültesi 5. sınıf öğrencisi Bilge Demirci’ye verildi.Öğrencilerimizi ve danışmanlarını tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.Tüm haberlere ulaşmak için tıklayın.

Haber Tarihi: 30/06/2022

Son güncelleme tarihi: 18.12.2023