Ana içeriğe atla

Mezuniyet Projeleri Fuarı’nın İkincisi Gerçekleşti

Üniversitemiz Eczacılık Fakültesi, Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Tıp Mühendisliği Bölümü ve Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü iş birliği ile düzenlenen Mezuniyet Projeleri Fuarı’nın ikincisi, 26 Mayıs 2023 tarihinde gerçekleşti.

Rektör Yardımcımız Prof. Dr. İrfan Güney, Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Ata Akın, Acıbadem Sağlık Grubu İnsan Kaynakları Direktörü H. Cenk Sandıkçı ve Gensenta İlaç Operasyonlar Direktörü Dr. Ecz. İrem Yenice’nin açılış konuşmaları ile başlayan fuarda; Eczacılık Fakültesi, Tıp Mühendisliği Bölümü, Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü son sınıf lisans öğrencilerine ait toplamda 33 bitirme projesi sunuldu. Fuar sonunda değerlendirme kurulu tarafından projelerin posterleri değerlendirilerek en yüksek puan alan öğrencilere 1.’lik, 2.’lik, 3.’lük ve jüri teşvik ödülleri verildi.

1.’lik ödülü, Doç. Dr. Ahmet Can Timuçin danışmanlığında yürütülen “Computational Peptide Design Towards KRAS Homodimer for Preventing Dimerization” başlıklı projesi ile Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü 4. sınıf öğrencisi Eda Gülay Özdemir’e verildi.

2.’lik ödülü, Prof. Dr. Eda Tahir Turanlı danışmanlığında yürütülen “Type 1 Interferon Signature Analysis in An Undiagnosed Autoinflammatory Family” başlıklı projesi ile Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü 4. sınıf öğrencisi Dora Siğli ve Dr. Öğr. Üyesi Özgül Gök danışmanlığında yürütülen “Peptide Conjugated Functional Microspheres as 3D Scaffolds for Increased Cell Adhesion in Tissue Engineering” başlıklı projesi ile Tıp Mühendisliği Bölümü 4. sınıf öğrencileri Meliha Mihri Şahin, Muhammed Furkan Turan ve Hasan Barış Dara Bozalan’a verildi.

3.’lük ödülü, Dr. Öğr. Üyesi Nazlı Keskin Toklu danışmanlığında yürütülen “Gene Editing with CRISPR/Cas9 System in HCT116 Colon Carcinoma Cell Line Model” başlıklı projesi ile Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü 4. sınıf öğrencisi Engin Mert Yenen’e verildi.

üri Teşvik Ödülü’nü ise Dr. Öğr. Üyesi Timur Hakan Barak danışmanlığında yürütülen “Evaluation Of Citrus Limon L. (Lemon) Essential Oil Samples Sold on The Market in Turkey in Terms Of European Pharmacopoeia 10.0 Criteria” başlıklı projesi ile Eczacılık Fakültesi 5. sınıf öğrencisi Eda Peker kazandı.

Öğrencilerimizi ve danışmanlarını tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.

Haber Tarihi: 01/06/2023

Son güncelleme tarihi: 26.02.2024