Ana içeriğe atla

Meme Sağlığı Farkındalık Etkinlikleri gerçekleşti

Acıbadem Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Tıbbi Görüntüleme Teknikleri Programı ve Acıbadem Altunizade Hastanesi iş birliği ile düzenlenen Meme Sağlığı Farkındalık Etkinlikleri 2-5 Ekim 2023 tarihleri arasında  gerçekleşti. Etkinlikler kapsamında, meme kanserine karşı farkındalığı arttırmak amacıyla stant açıldı ve söyleşi düzenlendi. 

Meme Sağlığı Farkındalık Etkinlikleri boyunca standı ziyaret eden kadınlara elle muayene ve meme kontrolleriyle ilgili bilgiler sunulurken 40 yaş üstü üniversite çalışanlarına Acıbadem Altunizade Hastanesi’nin hazırlamış olduğu pembe indirim kuponu verilerek çalışanlar meme kontrollerini yaptırmaları konusunda bilgilendirildi. Ayrıca ziyaretçiler, pembe kurdeleli fotoğraflarını #memesagligifarkindalikayı, #kontrolsende gibi etiketlerle sosyal medya hesaplarında paylaşarak farkındalığı arttırmak için destek oldu. 

Meme Sağlığı Farkındalık Etkinlikleri kapsamında 5 Ekim Perşembe günü ise Acıbadem Altunizade Hastanesi hekimleri ile sanatçı Ebru Cündübeyoğlu’nun katıldığı söyleşi kampüsümüzde  gerçekleşti. Söyleşide “Kendi kendine meme muayenesi nasıl yapılır? Kaç yaşından itibaren yapmak gerekir?”, “Rutin kontrollerin ne zaman ve hangi sıklıklarla yapılması gerekir?”, “Meme kanseri risk grubunda olanlar ele bir kitle geldiğinde ne yapmalı?” “Kemoterapi ve sonrasında dikkat edilmesi gerekenler”, “Kemoterapi tedavi sırasında ve sonrasında beslenmede dikkat edilmesi gerekenler”, “Meme kanseri tedavisindeki teknolojik gelişmeler” ve “Erken teşhisin önemi” konu başlıkları üzerinde duruldu. 150 katılımcının yer aldığı söyleşide soru-cevap oturumu gerçekleştikten sonra küçük bir yarışma düzenlendi ve dereceye girenlere ödülleri verilerek etkinlik tamamlandı. 

Haber Tarihi: 03/11/2023

Son güncelleme tarihi: 27.03.2024