Ana içeriğe atla

Meme Sağlığı Farkındalık Etkinlikleri gerçekleşti

Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Tıbbi Görüntüleme Teknikleri Programı ve Acıbadem Altunizade Hastanesi iş birliği ile düzenlenen Meme Sağlığı Farkındalık Etkinlikleri 6-7 ve 10 Ekim 2022 tarihlerinde gerçekleşti. Etkinlikler kapsamında, meme sağlığı ve kanserine karşı farkındalığı arttırmak amacıyla stant açıldı ve söyleşi düzenlendi.

Meme Sağlığı Farkındalık Etkinlikleri boyunca standı ziyaret eden kadınlara elle muayene etme ve meme kontrolleriyle ilgili bilgiler verilirken 40 yaş üstü üniversite çalışanlarına Acıbadem Altunizade Hastanesi’nin hazırlamış olduğu pembe indirim kuponu verilerek meme kontrollerini ve meme incelemelerini yaptırmaları konusunda bilgilendirildi. Ayrıca ziyaretçiler, pembe kurdeleli fotoğraflarını #memesagligifarkindalikayı, #kontrolsende gibi etiketlerle sosyal medya hesaplarında paylaşarak farkındalığı arttırmak için destek oldu.

Meme Sağlığı Farkındalık Etkinlikleri kapsamında 10 Ekim Pazartesi günü ise Acıbadem Altunizade Hastanesi hekimleri ile ressam ve oyuncu Zerrin Tekindor’un katıldığı söyleşi gerçekleşti. Söyleşide “Kendi kendine meme muayenesi nasıl yapılır ve kaç yaşından itibaren yapmak gerekir?”, “Rutin kontrollerin ne zaman ve hangi sıklıklarla yapılması gerekir?”, “Meme kanseri risk grubunda olanlar ele bir kitle geldiğinde ne yapmalı?” “Kemoterapi ve sonrasında dikkat edilmesi gerekenler”, “Kemoterapi tedavi sırasında ve sonrasında beslenmede dikkat edilmesi gereken hususlar”, “Meme kanseri tedavisindeki teknolojik gelişmeler” ve “Erken teşhisin önemi” konu başlıkları üzerinde duruldu.

Söyleşinin sonunda küçük bir yarışma düzenlendi ve dereceye girenlere ödülleri verildi. Yaklaşık 320 katılımcının yer aldığı söyleşi öğrencilerimizin hazırladığı kısa film ile tamamlandı.

Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokuluna ait diğer haberlere ulaşmak için tıklayın.

Haber Tarihi: 11/10/2022

Son güncelleme tarihi: 27.03.2024