Meme Kanseri Tarama Programları; Farkında Olmak Önlem Almaktır

Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü öğrencileri ve yakınlarının meme kanserine ilişkin bilgilendirilmesi ve ulusal meme kanseri tarama programlarına yönelik farkındalıklarının arttırılması amaçlanan online etkinlik 4 Kasım 2020 tarihinde gerçekleştirildi. Hemşirelik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ükke Karabacak’ın açılış konuşması ile başlayan etkinlikte, Dr. Öğretim Üyesi Yasemin Uslu meme kanserinin tanımı, risk faktörleri, belirtileri, önlenmesi ve Ulusal Kanser Tarama Programı hakkında bilgilendirmede bulundu.

Katılımcılara özel olarak hazırlanan kendi kendine meme muayenesi videosu gösteriminin ardından Uzm. Hem. Nermin Ocaktan moderatörlüğünde meme kanseri deneyimi olan bireylerle söyleşi yapıldı. Söyleşide sağlık profesyonelleri ve erken tanılama hakkında önemli toplumsal mesajlar paylaşılan etkinlik katılımcılarının sorularının cevaplanmasıyla sona erdi.

Haber Tarihi: 04/11/2020

Son güncelleme tarihi: 27.03.2024