Medikal Simülasyonda Mulaj - Workshop

Acıbadem Üniversitesi CASE (Center of Advanced Simulation and Education) tarafından “Medikal Simülasyonda Mulaj – Workshop” adlı etkinlik 23-24 Ocak tarihleri arasında Üniversitemizin CASE merkezinde gerçekleşti. Etkinlik, katılımcılara medikal simülasyon eğitimlerinde ortam ve olgu gerçekçiliğini arttırmak için kullanılan yöntemlerden biri olan mulaj tekniği uygulamalarını göstermek ve atölye çalışmaları ile deneyim kazandırmak için düzenlendi.

CASE Müdür Yardımcısı Uzman Dr. Feray Güven ve Uzman Hemşire Oya Sağır Koptaş, düzenlenen Mulaj etkinliğinde katılımcılara uygulamalı olarak ders verdi. Workshopta; ekipman tanıtımı ve kullanımı, senaryoya uygun mulaj yöntemine karar verme, Wax ile çalışma, Gel wound kit ile çalışma,  Latex ile çalışma, Silicon ile çalışma, Yağlı ve alkollü morluk paleti ile  çalışma konu başlıkları ile uygulamalar yapıldı.

Haber Tarihi: 30/01/2024

Son güncelleme tarihi: 20.02.2024