Lise Kış Bilim Kampı gerçekleşti

Yaşam bilimlerine ilgi duyan lise öğrencilerine yönelik düzenlenen Lise Kış Bilim Kampı 21-25 Ocak 2019 tarihleri arasında gerçekleşti.

Türkiye’nin farklı liselerinden gelen bilim meraklısı gençleri bir araya getiren kamp, Yaşam Bilimlerinin önemli başlıkları olan; tıp, gen, medikal teknolojiler alanlarına odaklanıyor. Kamp kapsamında katılımcılara bu üç temel alanla ilgili özet bilgiler sunulurken, laboratuvar ortamında uygulamalı dersler de program içerisinde yer aldı. Öğrencilerin meslek seçimi sürecinde daha bilinçli karar verebilmelerine destek olmak amacıyla düzenlenen “Uzmanla Sohbet” dersleri kapsamında öğrenciler alanında uzman isimler ile bir araya gelerek tercih etmeyi düşündükleri meslekler hakkında da daha detaylı bilgi sahibi oldular.

Katılımcılar, tıp teknolojileri alanında yaratıcı ve yenilikçi ürün tasarlama ve prototiplemeden, takım çalışması-proje sunumuna kadar birçok başlıkta hem eğitici hem de keyifli bir öğrenme sürecinden geçti.

Haber Tarihi: 26/01/2019

Son güncelleme tarihi: 18.12.2023