Kişisel Verilerin Korunması ve Sağlık Sektörü

Acıbadem Üniversitesi Sağlık Politikaları Uygulama ve Araştırma Merkezi, İkinci Sektör Buluşması'nı 27 Mayıs 2016 günü "Kişisel Verilerin Korunması ve Sağlık Sektörü" konulu panel olarak Acıbadem Üniversitesi Kerem Aydınlar Kampüsü'nde gerçekleştirdi.Panelde İstanbul Bilgi Üniversitesi Hukuk Fakültesi Bilişim Hukuku Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Leyla KESER, Sağlık Bakanlığı Bilgi Sistemleri Genel Müdürü Dr. M. Mahir ÜLGÜ, Sosyal Güvenlik Kurumu İzleme ve Sağlık Teknolojileri Değerlendirme Daire Başkanı Dr. Mustafa ÖZTÜRK, Acıbadem Sağlık Grubu Bilgi Teknolojileri Direktörü Kemal KAPLAN ve Lostar Bilgi Güvenliği A.Ş. Genel Müdürü Murat LOSTAR konuşmacı olarak yer aldı.Bilindiği üzere, sağlık sektörü açısından önemli olan ve son zamanlarda en çok konuşulup tartışılan konuların başında gelen "Kişisel Verilerin Korunması" ile ilişkili olarak 24 Mart 2016 tarihli 6698 sayılı Yasa, 7 Nisan 2016 tarih ve 29677 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmişti. Panelde de, uygulamaya yönelik olarak bilişim hukuku, veri güvenliği, Medulla uygulamaları, e-nabız, ve Sağlık Bakanlığı'nın bu alanda yapmakta olduğu diğer proje ve uygulamalar tartışıldı, kamu ve özel sektörün bakışı ile eleştiri ve katkıları gündeme getirildi.Konuşmacılar:Dr. Şuayip Birinci, Sağlık Bakanlığı Müsteşar YardımcısıDoç. Dr. Leyle Keser, İstanbul Bilgi Üniversitesi Hukuk Fakültesi Bilişim Hukuku Anabilim Dalı Öğretim ÜyesiDr. M. Mahir Ülgü, Sağlık Bakanlığı Sağlık Bilgi Sistemleri Genel MüdürüDr. Mustafa Öztürk, Sosyal Güvenlik Kurumu İzleme ve Standart Daire BaşkanıKemal Kaplan, Acıbadem Sağlık Grubu Bilgi Teknolojileri DirektörüMurat Lostar, Lostar Bilgi Güvenliği A.Ş. Genel MüdürüSunumlar:- Dr. M. Mahir ÜLGÜ (Kişisel Sağlık Kayıtları ve Kişisel Verilerin Güvenliği)- Murat LOSTAR (Kişisel Verilerin Korunması Kanunu Hazırlık ve Uyum Süreci)- Dr. Mustafa ÖZTÜRK (Veri Paylaşımı)

Haber Tarihi:

Son güncelleme tarihi: 27.04.2023