Kanserde Kişiye Özel Tıp Uygulamaları konuşuldu

Tıp Fakültesi Biyoistatistik ve Tıp Bilişimi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Uğur Sezerman’ın konuşmacı olarak katıldığı konferansta Sezerman, özellikle kanser alanında giderek önem kazanan kişiye özel tıp uygulamalarının amacının hastanın ve tümörün genetik altyapısının belirlenerek hastalıkla ilgili hangi genlerde nasıl bir bozulma olduğunun saptanması, hastalığın tetikleyici mekanizmalarının bulunması ve bu mekanizmaları hedefleyen tedavilerde kullanılması olduğunu belirtti. Prof. Dr. Sezerman, bunu takiben belirlenecek kişiye özgü terapötik yaklaşımının hastaların tedavi şansını önemli ölçüde artıracağını vurguladı.Konferansa Tıp Fakültesi öğretim üyelerinin yanı sıra diğer fakültelerden öğretim üyeleri ile lisans ve lisansüstü öğrencileri de büyük ilgi gösterdi.

Haber Tarihi:

Son güncelleme tarihi: 27.04.2023