Ana içeriğe atla

Kanser Rehabilitasyonuna Güncel Bakış Sempozyumu

Sempozyum, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümümüz ve Türkiye Fizyoterapistler Derneği Gençlik Komisyonu işbirliği ile düzenlendi. Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü öğrencilerine kanser rehabilitasyonu hakkında bilgi vermeyi amaçlayan sempozyumda bu alandaki uygulamalar ve araştırmalar konuşuldu.

Sempozyum sonunda ACU Drama Kulübü tarafından ‘Anadolu’nun Kadınları’ adlı tiyatro gösterisi sahnelendi.

Sempozyumda yer alan diğer konu başlıkları ise şöyle:- Kanseri önlemek mümkün mü?- Çocukluk çağı kanserleri ve tedavisi- Meme kanseri ve tedavisi- Beyin tümörleri ve tedavisi - Baş ve boyun kanserleri ve tedavisi- Onkolojide rehabilitasyon nedir? Ne değildir?- Fiziksel aktivite, kanserden nasıl korur?- Kanser tedavilerinin yan etkisinde fizyoterapistin rolü- Lösev sunumu- Beyin tümörlerinde rehabilitasyon- Baş ve boyun kanserlerinde yüzme ve konuşma rehabilitasyonu- Meme kanserlerinde rehabilitasyon- Çocukluk çağı kanserlerinde rehabilitasyon- Kanser rehabilitasyonunda lenfödem fizyoterapistinin yeri- Palyatif bakımda fizyoterapi ve rehabilitasyonKonuşmacılar hakkında:

Prof. Dr. Aziz YAZAR ; 1993 yılında Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun olmuştur. Onkoloji üzerinde uzmanlaşmıştır ve çeşitli hastanelerde çalışmıştır. 2007 yılında beri Acıbadem Sağlık Grubu’nda çalışmaktadır.

Dr. Öğr. Üyesi Fatma DEMİR YENİGÜRBÜZ ; 2005 yılında İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nden mezun olmuştur. Uzmanlığını Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları üzerine daha sonra üst uzmanlığını Çocuk Hematolojisi ve Onkolojisi üzerine yapmıştır. Çeşitli hastanelerde çalışmıştır ve 2018 yılından itibaren Acıbadem Sağlık Grubu’nda çalışmaktadır.Prof. Dr. Gül BAŞARAN ; 2003 yılında Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun olmuştur.

Uzmanlığını İç Hastalıkları üzerine, üst uzmanlığını Tıbbi Onkoloji üzerine yapmıştır. Yurtiçi ve Yurtdışında hastanelerde çalışmıştır ve 2011’den bu yana Acıbadem Sağlık Grubu’nda çalışmaktadır.Prof. Dr. Koray ÖZDUMAN ; 1998 yılında İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun olmuştur. Uzmanlığını Beyin ve Sinir Cerrahisi üzerine yapmıştır. Yurtiçi ve yurtdışı iş deneyimleri olmuştur. 2008’den bu yana da Acıbadem Sağlık Grubu’nda çalışmaktadır.

Prof. Dr. Elif AKSOY ; 1997 yılında İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun olmuştur. Uzmanlığını Kulak, Burun ve Boğaz üzerine yapmıştır. Yurtiçi ve yurtdışı iş deneyimleri olmuştur. 2003’ten bu yana da Acıbadem Sağlık Grubu’nda çalışmaktadır.

Prof. Dr. Tülin DÜGER ; 1991 yılında Hacettepe Üniversitesinden mezun olmuştur ve aynı yıl araştırma görevlisi olarak göreve başlamıştır. H.Ü. Sağlık Bilimleri Enstitüsü'nde 1994 yılında bilim uzmanlığı, 1998 yılında doktora çalışmalarını tamamlamıştır. 2001 yılında doçent, 2006 yılında profesör ünvanı almıştır. Fizyoterapi Rehabilitasyon alanı ile ilgili pek çok kongre, sempozyum, kurs ve seminerlere katılmış, ulusal ve uluslararası düzeyde pek çok bilimsel ve mesleki farkındalığı artırmaya yönelik makale ve kitap bölümü yazmıştır. Mesleki deneyim ve bilgi birikimini fizyoterapistler için yükselmekte olan bir alan “kanser rehabilitasyonu” konusunda kullanmaktadır, Onkolojik rehabilitasyon ünitesini kurmuştur ve sorumlu öğretim üyesi olarak görevine devam etmektedir.

Üniversitede ve sivil toplum kuruluşlarında pek çok idari görev yapmış olup, Hacettepe Üniversitesi Engelliler Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürlüğü ile Türkiye Fizyoterapistler Derneği Başkanlığını yapmaktadır.

Dr. Öğr. Üyesi Nuray ALACA ; İstanbul Üniversitesi Fizik tedavi ve Rehabilitasyon Bölümünden 1999 yılında mezun olmuştur. 1999-2002 yılları arasında Marmara Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü, Ortopedik Rehabilitasyon dalında Diz Protezi Rehabilitasyonunda Farklı Yöntemler konulu yüksek Lisans tezini yaparak uzman fizyoterapist olmaya hak kazanmıştır. 2001-2011 tarihleri arasında Marmara Üniversitesi Hastanesinde fizyoterapist olarak ortopedik, romatolojik ve inme sonrası rehabilitasyon dallarında çalışmıştır. Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi Fizyoloji doktora programını 2011-2015 yılları arasında başarıyla bitirmiştir. 2011'den beri Acıbadem Üniversitesi'nde öğretim elemanı olarak görev yapmaktadır. Halen ortopedik rehabilitasyon, manuel terapi ile egzersiz ve kas fizyolojisi alanında çalışmalar yapmaktadır.

Dr. Öğr. Üyesi Ayşe Neriman NARİN ; 1998 yılında İstanbul Üniversitesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü’nden mezun olmuştur. Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nde 2002 yılında Müzik eğitimi alan öğrencilerde el ve üst ekstremitenin değerlendirilmesi adlı tezini yaparak uzman fizyoterapist olmuştur. 2011 yılında İstanbul Üniversitesi’nde Lenfödemde kompleks boşaltıcı fizyoterapi tekniği ile matriks ritim tedavisinin etkinliğinin karşılaştırılması adlı doktora tezini yapmıştır. Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nde ve İstanbul Üniversitesinde araştırma görevliliği yapmıştır ve 2012 yılından yardımcı doçentliğini almıştır ve hala Abant İzzet Baysal Üniversitesinde yardımcı doçent olarak çalışmaktadır.

Dr. Öğr. Üyesi Müberra TANRIVERDİ ; 2010 yılında Hacettepe Üniversitesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü’nde lisans eğitimini tamamlamıştır. 2012-2014 yılları arasında İstanbul Medipol Üniversitesi’nde yüksek lisans eğitimini almıştır. 2014 yılında Epilepsili çocuklarda motor gelişim seviyesinin aktivite düzeyi ve yaşam kalitesi üzerine etkisi adlı tezi ile uzman fizyoterapistliğini almıştır. 2014-2017 yılları arasında doktora eğitimini almıştır. Beyin Tümörlü çocuklarda sanal gerçeklik egzersizlerinin denge üzerine etkisi adlı doktora tezini 2017 yılında tamamlamıştır. Dr. Öğr. Üyesi olarak Bezmi Alem Vakıf Üniversitesi’nde görevini yapmaktadır.

Uzm. Dil Konuşma Terapisti Gayem KÖPRÜCÜ SEZER ; 1976 İstanbul doğumlu Gayem Köprücü, 2001 yılında İstanbul Üniversitesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Yüksekokulu’nda lisans eğitimine başlamıştır. Üniversite eğitiminin 2. Yılında Finlandiya’da DBC Active Spine Care International’da eğitimlerini aldığı Bel-Boyun Tedavi sistemlerinin Türkiye’deki uygulamalarını başlatmıştır ve 2001 yılına kadar konsültan, eğitici olarak görev yapmıştır. 2001 yılında lisans eğitimini tamamlamıştır. 2001 yılında Amerika’da Northeastern Üniversitesi’nde Konuşma-Dil Patolojisi alanında Yüksek Lisans eğitimine başlamıştır. 2004 yılında yüksek lisans derecesi alarak Konuşma ve Dil Bozuklukları uzmanı olarak mezun olmuştur. Yüksek Lisans eğitimi boyunca Northeastern Konuşma ve Dil Bozuklukları Kliniği asistanlığını yürütmüştür. 2004 yılında Türkiye’ye döndükten sonra bir yıl süre ile Acıbadem Sağlık Grubu hastanelerinde Dil ve Konuşma Patoloğu olarak görev yapmıştır. 2005-2013 tarihleri arasında İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi Kulak-Burun-Boğaz Anabilim Dalı’nda uzman kadrosu ile Dil ve Konuşma Patoloğu olarak çalışmıştır. Halen İstanbul Üniversitesi Sinir Bilim Anabilim Dalı İleri Nörolojik Bilimler Doktora Programı’nda eğitimine devam etmektedir.

Öğr. Gör. Özlem FEYZİOĞLU ; 1983 yılında İstanbul'da doğmuştur. 2005 yılında İstanbul Üniversitesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü’münden mezun olmuştur. 2012 yılında Haliç Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Anabilim Dalı Yüksek Lisans programını tamamlamıştır. Halen İstanbul Medipol Üniversitesinde doktora programına devam etmektedir. Sportif rehabilitasyon, ortopedik rehabilitasyon konularında çalışmıştır.

Uzm.Fzt Vesile YILDIZ ; Hacettepe Üniversitesi’nde Onkoloji alanında uzman fizyoterapist olarak çalışmaktadır.

Dr. Öğr. Üyesi Nilüfer KABLAN ; 1998 yılında İstanbul Üniversitesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü’nden mezun olmuştur. ODTÜ’de Beden Eğitimi ve Spor Anabilim Dalı’nda 2004 yılında yüksek lisans eğitimini tamamlamıştır. 2015 yılında Marmara Üniversitesi’nde Spor Sağlık Bilimlerinde doktorasını tamamlamıştır. 2015-2017 yılları arasında Marmara Üniversitesi Terapi ve Rehabilitasyon Bölümü’nün bölüm başkanlığını yapmıştır. 2017 yılından beri Sağlık Bilimleri Üniversitesi’nde Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Anabilim Dalı’nda öğretim görevlisi olarak devam etmektedir.

Doç. Dr. Naciye VARDAR YAĞLI ; Lisans eğitimini Hacettepe Üniversitesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü’nü 2003 yılında tamamlamıştır. 2003-2007 yılları arasında Hacettepe Üniversitesi’nde yüksek lisans eğitimini almıştır. Ankilozan Spondilit ve Osteoartrit hastalarında statik ve fonksiyonel dengenin karşılaştırılması adlı teziyle uzman fizyoterapistliğini almıştır. 2007-2012 yılları arasında Hacettepe Üniversitesi’nde doktora eğitimini almıştır. Meme kanseri geçirmiş hastalarda aerobik egzersiz eğitiminin ve yoga temelli egzersiz programının fonksiyonel kapasite ve yaşam kalitesi üzerine etkilerinin karşılaştırılması adlı tezi ile doktorasını bitirmiştir. Hacettepe Üniversitesi’nde doçent doktor ünvanı ile çalışmaktadır.

Haber Tarihi: 01/04/2019

Son güncelleme tarihi: 18.12.2023