Ana içeriğe atla

Kan Parazitleri Tanı Kursu

Acıbadem Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Mikrobiyoloji Anabilim Dalı'nın ev sahipliğinde Klinik Mikrobiyoloji Uzmanlık Derneği (KLİMUD) Parazitoloji Çalışma Grubu'nun katkılarıyla düzenlenen "Kan Parazitleri Tanı Kursu" 3 Eylül 2016 Cumartesi günü gerçekleşti.

Acıbadem Üniversitesi Tıbbi Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Özgür Kurt'un eğitmen olarak görev yaptığı kursta, öncelikli olarak dünya çapında en fazla ölüme yol açan enfeksiyon hastalıklarından sıtma ile son yıllarda ülkemizde görülme sıklığı artış gösteren Şark Çıbanı ve Kala-Azar (Leishmaniasis) ile birlikte tüm kan parazitleri teorik ve uygulamalı olarak ele alındı.

Türkiye'nin farklı şehirlerinde görev yapan 14 mikrobiyoloji uzmanı hekimin yer aldığı kursun katılımcıları arasında Şanlıurfa Harran Üniversitesi'nden Prof. Dr. Fadile Yıldız Zeyrek, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi'nden Prof. Dr. Gülnaz Çulha ve Manisa Celal Bayar Üniversitesi'nden Prof. Dr. Ahmet Özbilgin de vardı. Kurs sonunda katılımcılara sertifikaları takdim edildi.

Haber Tarihi: 03/09/2016

Son güncelleme tarihi: 18.12.2023