İSTisNA Projesi, İstanbul Kalkınma Ajansı tarafından desteklendi

Üniversitemiz Tıp Fakültesi Dahili Tıp Bilimleri Bölümü Tıbbi Genetik Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Uğur Özbek’in yürütücülüğünde ve İstanbul Üniversitesi ile ortak olarak tasarlanan; CASE, DEHAM, ASEGEM gibi merkezlerimiz; Sağlık Bilimleri Fakültemiz, Tıp Fakültemiz ve Sağlık Bilimleri Enstitüsü’nün paydaş olarak yer aldığı “İStanbul Tanısız ve NAdir Hastalıklara Çözüm Platformu-İSTisNA Projesi”, İstanbul Kalkınma Ajansı tarafından desteklenmeye hak kazandı. Prof. Dr Uğur Özbek’in koordinatörlüğünde sürdürülecek projede; Prof. Dr. Yasemin Alanay, Doç. Dr. Özden Hatırnaz Ng, Doç. Dr. Özlem Akgün Doğan, Dr. Özkan Özdemir ve Dr. Kaya Bilguvar görev alacaklar.

İSTisNA, tanısız ve nadir hastalıklar alanında hasta ve hasta dernekleri, bilim insanları, kamu kuruluşları ve toplumun geneli ile iş birliği içinde olarak; çözüm önerileri geliştirilmesi, araştırma faaliyetlerinin artırılması, paydaşları bir araya getirme, ulusal ve uluslararası biyobankaların entegrasyonu ve bilim insanlarının yetiştirilmesine yönelik çalışmalar gerçekleştirmeyi hedeflemektedir. İSTisNA Projesi’nin, tanısız ve nadir hastalıklar alanında eş güdümlü biyobanka faaliyetleri, çevrimsel araştırmalar, eğitim ve yaygınlaştırma ile tanı alma süreçlerine yön verecek önemli çıktıları olacaktır.

Haber Tarihi: 22/12/2022

Son güncelleme tarihi: 22.06.2023