Ana içeriğe atla

İleri Görüntüleme Sempozyumu Acıbadem Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleşti

Acıbadem Üniversitesi ve Tüm Radyoloji Teknisyenleri ve Teknikerleri Derneği (TÜMRAD-DER) işbirliği ile düzenlenen İleri Görüntüleme Sempozyumu 2-3 Aralık 2017 tarihlerinde Acıbadem Üniversitesi Kerem Aydınlar Kampüsü’nde gerçekleşti.

Sempozyum Başkanlığını Acıbadem Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu (SHMYO) Müdürü Prof. Dr. M. Olcay Çizmeli, Bilimsel Komite Başkanlığını Marmara Üniversitesi SHMYO Yrd. Doç. Dr. Nuran Akyurt'un yaptığı İleri Görüntüleme Sempozyumu Tıbbi Görüntüleme Programı öğrencilerinden yoğun ilgi gördü.

İki gün süren Sempozyumda ileri tanı ve görüntüleme teknolojisindeki yeniliklerin yanı sıra çalışma koşulları, hukuksal değişiklikler ve meslek sorunları da tartışıldı. Sempozyumda, İstanbul Tabip Odası ve Türk Radyoloji Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Muzaffer Başak ''Şehir Hastaneleri ve Radyoloji'' başlıklı bir sunum gerçekleştirdi.

Sempozyumda 5 sözlü bildiri olmak üzere 15 poster bildiri Sempozyum Bilim Kurulu tarafından kabul edildi. Öğrenci ve teknisyen kategorilerinde Poster ve Sözlü Bildiri Birincileri RADTEK2018 Kongresi'ne katılma hakkı kazandı.Kapanış konuşmasında Sempozyum Başkanı Prof. Dr. M. Olcay Çizmeli Sempozyumun heryıl aynı tarihlerde düzenleyerek geleneksel hale getirmek istediklerini belirterek katkı ve katılım sağlayan herkese teşekkür etti.

Dereceye giren Poster ve Bildiriler 

Teknisyen Kategorisinde En iyi poster 1.si 

“Mamografide Yeni Teknik: Kendi Kendine Sıkıştırma Yöntemi – Hasta Memnuniyeti Çalışması - Özge Kovan, Erkin Arıbal”En iyi Bildiri 1.si “Meme İncelemesinde Teknikerin Yeni Rolü: ABUS (Otomatik Meme Ultrasonu Sistem) - Özge Kovan, Ayşe Yazıcı, Erkin Arıbal” 

Öğrenci Kategorisinde En iyi Poster 1.si “Tıbbi Görüntüleme Teknikleri Eğitiminde Sosyal Sorumluluk Çalışmalarının Önemi “Barınakta Sağlık, Doğada Mutluluk Var” Projesi - Sevgi Ulutaş , Erem Akyurt, Yılmaz Baran, Nuran Akyurt”

En İyi Bildiri 1.si “Tıbbi Görüntüleme Teknikleri Eğitiminde Sosyal Sorumluluk Çalışmalarının Önemi “Genç Sağlıkçılar Kortta” Tenis Projesi - Erem Akyurt, Yılmaz Baran, Sevgül Ulutaş, Nuran Akyurt”

Haber Tarihi: 04/12/2017

Son güncelleme tarihi: 19.12.2023