III. Tıpta Kariyer Günleri, Acıbadem Üniversitesi’nin Ev Sahipliğinde Gerçekleşti

Türk Tıp Öğrencileri Birliği’nin projesi olan Tıpta Kariyer Günleri’nin 3.’sü, 30 Nisan-1 Mayıs’ta Acıbadem Üniversitesi Kerem Aydınlar Kampüsü’nde gerçekleştirildi. Etkinliğin açılış konuşmasını “Kariyer Nedir?” isimli sunumuyla, Tıp Fakültesi Kurucu Dekanı Prof. Dr. Nurdan Tözün yaptı.Etkinliğe konuşmacı olarak katılan birçok Acıbadem Üniversitesi öğretim üyesi farklı sunumlar yaptı: Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yasemin Alanay, Adli Tıp Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Oğuz Polat, Acil Tıp Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Serpil Yaylacı ve Acıbadem Üniversitesi Atakent Hastanesi Beyin ve Sinir Cerrahı Prof. Dr. Nezih Özkan.Kalp ve Damar Cerrahı Prof. Dr. Murat Aksoy, Perinatoloji alanının öncü isimlerinden Prof. Dr. Cihat Şen, etkinlik kapsamında kampüste ağırlandı. Acıbadem Üniversitesi Kardiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. İlke Sipahi “Tıpta Kariyer ve Hayat” sunumuyla beğeni topladı. Prof. Dr. Pınar Aydın O'dwyer göz hastalıkları hakkında sunum yaptı. Acıbadem Üniversitesi Tıp Fakültesi son sınıf öğrencisi Int. Dr. Murat Aksoy ise “Kariyere İlk Adımlar” isimli konuşmasında, sivil toplum faaliyetleri ve öğrenci topluluklarının etkinlikleri üzerinden öğrencilerin imkanlarını anlattı. Türkiye Spor Hekimleri Derneği Başkanı Prof.Dr. Bülent Ülkar, spor hekimliği hakkında konuştu. 24 konuşmacı ve 300 tıp fakültesi öğrencisinin katıldığı 3. Tıpta Kariyer Günleri; iş yeri hekimliği, halk sağlığı, TUS ve medikal şirketler hakkındaki oturumlarla sona erdi.

Haber Tarihi:

Son güncelleme tarihi: 27.04.2023