Ana içeriğe atla

III. Tıp Fakültesi Uluslararası Öğrenci Kongresi (ALIS) gerçekleşti

Bilimsel Araştırma Topluluğu (ACUTBAT) tarafından bu yıl Pediatri ve Pediatrik Cerrahi teması ile düzenlenen ALIS (A Look Into Science) 3-5 Mayıs 2019 tarihleri arasında gerçekleşti.

Acıbadem Üniversitesi Tıp Fakültesi bünyesinde Bilimsel Araştırma Topluluğu (ACUTBAT) tarafından gerçekleştirilen bilimsel öğrenci kongresi ALIS, her sene sağlık alanında farklı bir tema belirleyerek farklı kitlelere ulaşmayı ve güncel alanlara değinmeyi hedefliyor. Pediatri ve Pediatrik Cerrahi teması ile düzenlenen bu yılki kongrede, 20’yi aşkın konuşmacı ve 500’ün üzerinde katılımcı yer aldı.

Kongrede öğrenciler, 10’un üzerinde sözlü ve 20’den fazla poster bildiri ile araştırmalarını sunma fırsatı buldu. Katılımcılar, Temel Yaşam Desteği, Robotik Cerrahi gibi çalıştaylar ile ileri düzey simülasyon merkezimiz CASE’i de deneyimleme fırsatı buldu. Kongrede aynı zamanda Swing İstanbul, Networking ve CRISPR paneli aralarında bulunmak üzere 15 çalıştay gerçekleşti. Kongrenin bu yılki konuşmacıları arasında Almanya’dan Teletıp konusunda konuşmak üzere davet edilen Johannes Gutenberg Üniversitesi Çocuk Cerrahisi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Oliver Muensterer, “Kalbin Odacıklarında Geçen Hayatın Öğrettikleri” adlı konuşmasıyla İstanbul Kalp Cerrahisi Vakfı kurucusu Prof. Dr. Tayyar Sarıoğlu, Youtube’da Tıp alanında öğretici videolarıyla bilinen Armando Hasudungan Faigl ve ünlü karikatürist Erdil Yaşaroğlu yer aldı.

Acıbadem Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencileri tarafından düzenlenen ve fakültenin bir geleneği halinde gelen kongre bu yıl da dolu dolu bir programla gerçekleşti.

Haber Tarihi: 13/05/2019

Son güncelleme tarihi: 15.01.2024