I. Yaşam Bilimleri Kongresi Acıbadem Üniversitesi’nde gerçekleşti

Moleküler Biyoloji ve Genetik Kulübü (ACUGEN) tarafından Acıbadem Üniversitesi ev sahipliğinde 10 Şubat 2018 günü gerçekleşen kongre, farklı üniversitelerden bu alandaki akademisyenleri ve öğrencileri bir araya getirdi. Yaşam bilimleri alanında farklı konu başlıklarından oluşan kongre programı alanında önemli isimleri de öğrencilerle buluşturdu.Acıbadem Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İrfan Güney, Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. M. Cengiz Yakıcıer ve ACUGEN Kulüp Başkanı E. Oğuzhan Akyıldız’ın açılış konuşmaları ile başladı.Program, TÜBA Şeref Üyesi ve Uluslararası Hematoloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Emin Kansu’nun “Tümör Evolüsyonu ve Darwin” başlıklı konuşması ile devam etti.İnci Kadribegiç moderatörlüğünde gerçekleşen kök hücre panelinde Haliç Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü Öğreti Üyesi Dr. Ayyub Ebrahimi “İndüklenmiş Pluripotent Kök Hücre” başlıklı sunumu, Harvard Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden Dr. Semir Beyaz “Beslenmenin Kanser Başlatıcı Hücreler ve Bağışıklık Sistemi Üzerindeki Etkisi” başlıklı sunumu ile panelde yer aldı.Kongrede, Acıbadem Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yasemin Alanay, “Down Sendromunun Tıbbi İzlemi ve Tedavisinde Yenilikler” başlıklı sunumu ile katılımcılarla önemli bilgiler paylaştı.İstanbul Tıp Fakültesi Temel Bilimler Yüksek Lisans Programı Öğrencisi Melis Dinç moderatörlüğünde gerçekleşen genom düzenleme panelinde Sabancı Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Batu Erman “CRISPR Cas9 ve Gen Mühendisliği” başlıklı sunumu, Acıbadem LabCell AR-GE Danışmanı Dr. Cihan Taştan “CRISPR ile Daha Zeki Bağışıklık T Hücreleri” başlıklı sunumu ile yer aldı.Kongre programı, Acıbadem Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Medikal Biyoteknoloji Yüksek Lisans Programı Öğrencisi Esma Aybakan “Hangimiz İstilacı: Mikrobiyom ve Biz” başlıklı sunumu sonrasında da Üsküdar Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı ve Nöropsikofarmakoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi (NPFUAM) Müdürü Prof. Dr. İ. Tayfun Uzbay’ın “Görünmeyen Beyin” başlıklı sunumu ile tamamlandı.Bugüne kadar yapılmış en yüksek katılımlı organizasyonlardan biri olan kongreye 700’ün üzere kişi katıldı.

Haber Tarihi: 12/02/2018

Son güncelleme tarihi: 20.12.2023