I. Hemşirelik Haftası Etkinliği Gerçekleştirildi

Açılış konuşmasını yapan Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü Başkanı Doç. Dr. Ükke Karabacak, güçlü sağlık bakım sistemlerinin oluşturulmasında hemşirelerin sağlam bir duruş sergilemeleri gerektiğini vurguladı. Acıbadem Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Zeynep Güven ise konuşmasında hemşirelerin, sağlık ekibinin en önemli üyelerinden biri olduğunun üzerinde durdu.Açılış konuşmalarının ardından Acıbadem Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü Arş. Gör. Gizem Şahin "Hemşireler: Değişim İçin Bir Güç, Sağlık Sistemlerinin Dayanıklılığının Artırılması” başlıklı konuşmasını yaptı. Programa davetli olarak katılan İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Psikiyatri Anabilim Dalı Sanat Psikoterapi ve Rehabilitasyon Programı Başkanı Hem. Psikoterapist/Doç. Dr. Nurhan Eren “Sanatın İyileştirici Gücü: Sanat, Yaratıcılık ve Hemşirelik” başlıklı konuşmasıyla yer aldı.Acıbadem Üniversitesi Dans Kulübü öğrencilerinin dans gösterileriyle devam eden etkinliğin sonunda sanat ve sporun önemine değinen Doç. Dr. Karabacak, Türkiye Üniversitelerarası Taekwondo Şampiyonası’nda 3. olan Hemşirelik Bölümü 1. Sınıf öğrencisi Selin Pomak’a hediyesini takdim etti. Hemşirelik Bölümü öğrencilerinin danışmanlarıyla hazırladıkları çalışmalara ait poster bildirilerinin sergilenmesi ve pasta kesimi ile etkinlik sona erdi.

Haber Tarihi:

Son güncelleme tarihi: 27.04.2023