HIV/AIDS Farkındalık Etkinliği

Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü, Türkiye Aile Sağlığı ve Planlaması Vakfı iş birliğiyle; üniversite öğrencilerinin HIV/AIDS hakkında farkındalıklarını arttırmak ve cinsel yolla bulaşan hastalıklar hakkında bilgilendirmek amacıyla 6 Aralık tarihinde 170 kişinin katılım sağladığı “HIV/AIDS Farkındalık Etkinliği” düzenledi. Türkiye Aile Sağlığı ve Planlaması Vakfı Genel Koordinatörü Nurcan Müftüoğlu, konuşmacı olarak katıldığı etkinlikte, “HIV ve AIDS nedir?, Cinsel yolla bulaşan hastalıkların bulaş yolları nelerdir?, Cinsel yolla bulaşan hastalıklardan korunma yöntemleri nelerdir?” konuları üzerinde durdu. Etkinlik kapsamında Hemşirelik Bölümü 4. Sınıf öğrencilerimizden Merve Doğrul, Öykü Akgül, Rukiye Gizem Kölük, Tuvanna Yüzgeç, Ümmügülsüm Aktaş, İpek Bayar, Abdullah Atılgan, Yaren Yengü Çalışkan; Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü Öğretim Görevlisi Dr. Azize Karahan ve Araştırma Görevlisi İlçim Ercan danışmanlığında stant açtılar. Stantta öğrencilerin dikkatini çekmek amacıyla broşür, rozet ve kırmızı kurdele dağıtıldı. Nurcan Müftüoğlu “HIV & Toplumsal Cinsiyet Perspektifinde Güvenli Cinsellik” konulu sunumunu interaktif bir şekilde gerçekleştirdi ve kendisine teşekkür belgesi takdim edildi.

Haber Tarihi: 20/12/2022

Son güncelleme tarihi: 17.04.2024